vrijdag 12 januari 2018

Brandwerend afdichten doorvoeren

Een bouwproject zonder technieken bestaat niet. Er zullen dus bijna altijd leidingen . De doorvoeringen van kabels door brandwerende bouwdelen dienen een correcte brandwerend afdichting te hebben met behoud van brandweerstand. Bij All Fire Security kunnen wij u bijstaan met advies bij uw bouwkundige projecten, zodoende u een correcte doorvoer met behoud van brandweerstand kan voorzien.


Gebouwen brandwerend maken.

Om een gebouw of ruimte brandwerend te maken, dicht Gerco alle type doorvoeren , sparingen en naden af. Op deze manier krijgt het vuur geen kans zich te verspreiden en wordt de brandveiligheid gewaarborgd. Ook plaatsen wij brandwerende wanden, deuren en beglazing. Wat is een brandwerende afdichting van uitsparingen of doorvoering ? Doorvoering brandvertragend afgewerkt wide.


Een sparing of doorvoering is in principe een gat in de muur, meestal gevuld met kabels of leidingen, maar een doorvoering is tevens ook een gat in een brandcompartiment. Via een gat in een dergelijk .

Brandwerende afdichtingen. Om de brandweerstand van een wand of vloer te garanderen, is van essentieel belang dat alle doorvoeringen (kabelgoten, elektrische kabels, leidingen voor fluïda, schakelaars, stopcontacten) die erin aanwezig zijn, correct worden afgedicht. De brand mag binnen de gestelde tijdsduur niet buiten het brandcompartiment treden en verder uitbreiden. Een compartiment wordt begrensd door vloeren en wanden.


Deze bouwdelen moeten voldoen aan een bepaalde brandwerendheid en hier maken de aansluitingen, voegen, naden en doorvoeren een belangrijk . Voorstelling van de technische fiches met betrekking tot de doorvoering van brandwerende wanden, die op termijn gebundeld zullen worden in een TV en die. Wanneer kabels, leidingen of ventilatiekanalen door een brandwerende scheiding gaan, mogen zij de eigenschappen van die scheiding niet verzwakken. Voor kleinere openingen is een afdichting voldoende ( KB in voorbereiding), voor grotere openingen zijn hiervoor verscheidene geteste afdichtsystemen beschikbaar. De doorvoeren in massieve steenacthige vloeren, wanden en flexibele wanden ( zoals metaalstud of minerale wolplaten) zijn een kwetsbaar punt wanneer het gaat om de brandveiligheid in een pand. Een mogelijke brand kan zicht via de doorvoeren verspreiden naar andere ruimtes.


Door de juiste brandwerende afdichten. Bij brand sluit de B1de doorvoering van plastic pijpen af in compartimentswanden en vloeren voor brand en rook. Systeem WBD 150: Manchetten. Lees verder over WBD 150.


Afdichtingen en doorvoeren. Als de brandcompartimenten zijn gemaakt, worden de brandscheidingen vaak onderbroken door bijvoorbeeld kabelgoten, leidingen en verwarmingsbuizen.

Bouwbesluit, of tot het. BBWest is specialist in het brandwerend afdichten van doorvoeringen en sparingen in brandscheidingen. Deze doorvoeringen (gaten) vormen een zwakke schakel in de brandwerendheid. De voorschriften zijn dat doorvoeringen door een brandwerende wan vloer of plafond dezelfde brandwerendheid moet bezitten als de constructie zelf.


Sika levert uitgebreide oplossingen voor het brandwerend maken van constructies zoals tunnels, zakelijke gebouwen, woongebouwen en staalconstructies. Firejob is dé specialist op het gebied van brandwerend afdichten. Wil een gebouw brandveilig zijn, dan moeten de naden en voegen tussen die brandscheidingen brandwerend zijn afgedicht.


Dat geldt ook voor de doorvoeren van kabels en leidingen die door wanden en vloeren lopen. De afdichtingen voorkomen dat brand zich binnen een bepaalde tijd naar de aangrenzende ruimte kan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts