dinsdag 16 januari 2018

Trek schoorsteen meten

Geen rendement houtkachel. Verhoging schoorsteen zinvol? Teveel schoorsteentrek mogelijk ? Het allerbelangrijkste aan stoken is een goed functionerende schoorsteen of rookkanaal. Om te weten of uw rookkanaal voldoende .

Ook zullen zij een advies uit kunnen brengen om de problemen op te lossen. Soms is het nodig om het rookkanaal te verlengen, maar soms is het plaatsen van een andere ( trekkende ) kap . Door de hoogte van het stookrooster te vergroten komt het vuur dichter bij het schoorsteenkanaal te liggen waardoor ook de trek direct zal verbeteren. U kunt het effect hiervan testen door het rooster of de haardkorf te verhogen met stenen. Zet het raam open en de afzuigkap uit.


Een open haard verbruikt ongeveer 2. Trek , ook wel schoorsteeneffect genoem is het natuurkundige effect dat een gas of een vloeistof in verticale richting beweegt onder invloed van warmte of een andere oorzaak van dichtheidsverschil. Dit effect is met name bekend van schoorstenen , maar het kan ook zonder schoorsteen optreden.

Bij foutief gedimensioneerde schoorstenen blokkeert deze in plaats van te trekken. Bij een perfecte werking van onze high tech-haardkachels horen, . Ik heb cursussen gas gevolgd. Nu ze afgelopen zijn, zit ik met meer vragen dan toen en ik vind geen afdoende antwoorden in de cursus.


Ik wil alles perfect weten en daarom deze vraag. Bij een meting dienen we ook een trekmeting te doen op de schoorsteen bij atmosferische ketels. Als de trek niet voldoende is, volstaat het soms om de schoorsteen hoger te maken. Een hoge schoorsteen trekt meer. De diameter van de schoorsteen mag nooit kleiner zijn dan de diameter van de afvoeraansluiting van het apparaat.


Indien het toch nodig is te reduceren, dan moet u rekening houden met tabel hierboven ) . Het ontwerp en het onderhoud van de verschillende onderdelen van de schoorsteen (rookkanaal en dakuitgang) zijn vrij belangrijk. Ze zullen een directe invloed hebben op de kwaliteit van het vuur. Ze zorgen vooral voor een goede trek , de garantie voor een goede verbranding.


Verder zorgen ze voor een optimale . Deze waarden verhogen bij verwarming. Met de trekregelaar WZB-kan de door de branderconstructeur gewenste schoorsteentrek ingesteld en constant gehouden worden. Het teveel temperen van inkomende lucht resulteert vaak in slechte verbranding, minder rendement, ernstig vervuilde kachel en schoorsteen , met soms schoorsteenbrand tot gevolg.

Het is daarom beter om eerst de uitlaatgassen te temperen en de zuigende trek van de schoorsteen te beheersen en pas in laatste instantie . Schoorsteenventilatoren. In het voor- en najaar en bij sterk wisselende temperaturen heeft . Daarnaast wordt de trek veroorzaakt door het warm worden van het afvoerkanaal. Hoe warmer het kanaal van binnen is, des te meer trek er zal zijn. Dit is ook de reden dat een geisoleerd RVS rookgasafvoer vele malen beter stookt dan een brede gemetselde schoorsteen. Iedere kachel heeft een minimale hoeveelheid . Als je dan iets aan steekt stagneert eerst langzaam de trek , gaat de hele kachel vol rook staan en als je pech hebt meteen ook de hele kamer.


Daarna keert de trek langzaam om en als de schoorsteen eenmaal iets . Bij het opwarmen komt soms rook terug omdat de schoorsteen nog niet opgewarmd is. De schoorsteen trekt alleen als hij van binnen warmer is als de buitenlucht. Verwarm de schoorsteen door een stuk krantenpapier op te rollen tot een fakkel en deze in de kachel te houden totdat de trek de juiste kant op gaat.


Bij open atmosferische ketels via uitgang ketel altijd intrede omgevingslucht. Betreft zeer aanzienlijke hoeveelheden. Altijd zeer hoge Owaarden in de schouw.


Vaak twee installaties op één schouw aangesloten. Niet homogene verdeling. CO2- concentratie, het rendement en het rookgasverlies. De trekmeting geeft weer of de rookgassen correct afgevoerd worden door de schoorsteen.


Dit meetmenu is speciaal bedoeld voor het controleren. Dankzij dit fenomeen van de mensheid voor duizenden jaren en tot op de dag produceert een verscheidenheid van technische .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts