woensdag 24 januari 2018

Wat is georganiseerd overleg

Wanneer er sprake is van overlapping kan maar één orgaan zijn formele bevoegdheden uitoefenen. De plaatselijke commissie voor georganiseerd overleg (GO) bestaat uit een vertegenwoordiging van werkgever en werknemers. Werkgeversvertegenwoordiging.


De werkgeversvertegenwoordiging bestaat in ieder geval uit een lid van het college dat personeelsaangelegenheden in zijn portefeuille heeft. Wij hopen dat jij ook wat aan de informatie op deze website hebt gehad.

En zien je graag in de toekomst nog een keer terug . Op gemeentelijke niveau heeft de OR vooral een taak bij voorgenomen besluiten van de . De wet en de cao verplichten in een aantal gevallen dat er DGO plaatsvindt. Bijvoorbeeld over gevolgen van fusies, bij reorganisaties . Er zijn nogal wat verschillen tussen GO en OR. De landelijke afspraken over arbeidsvoorwaarden worden bij ons (een gemeente) aangevuld door afspraken die de bestuurder met het georganiseerd overleg (GO) maakt.


Dat gaat regelmatig ten.

Medezeggenschap binnen een gemeentelijke. Georganiseerd overleg (GO) en de Ondernemingsraad. Wie weet brengt de crisis daar verandering in. Er is een commissie voor georganiseerd overleg , die is samengesteld uit een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur en een vertegenwoordiging van de.


Wat is de relatie met de OR? Advies- en Arbitragecommissie, . Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn;. Indien in de vergadering, genoemd in artikel 1 geen overeenstemming is bereikt tussen alle deelnemers aan het overleg over de vraag wat het onderwerp en de inhoud van het geschil is, brengen de overige deelnemers . Het overleg over arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren zoals dat wordt gevoerd door de minister van Binnenlandse Zaken (overheidspersoneelsbeleid) en de verschillende bonden van ambtenaren in de Centrale commissie voor georganiseerd overleg ambtenaren zaken. In dit overleg bespreken de vakbonden (vakbondsbestuurders plus werknemersleden) met het bestuur van de VRK arbeidsvoorwaardelijke zaken.


In een voorbereidende vergadering ( Technische Beraad) worden zaken inhoudelijk voorberei waarna er in het GO . Tenzij door de commissie wordt besloten het overleg voort te zetten dan wel te beëindigen, wordt in de vergadering nagegaan of overeenstemming bestaat over de vraag wat het onder-werp en . Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard;. Gemeentewet waarbij de bevoegdheid tot het vaststellen, wijzigen en intrekken van de . Rijksbrede informatie Vakbonden ( georganiseerd overleg ).

Het georganiseerd overleg (GO) is het overleg tussen werkgevers en vakbonden over arbeidsvoorwaarden. De vakbonden onderhandelen namens de werknemers. Het overleg vindt op niveaus plaats: op het niveau van de sector (de rijksoverheid), bijvoorbeeld . Wat waren bijvoorbeeld de uitslagen van de poll, en wat heeft de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts