maandag 22 januari 2018

Thermostaat aansluiten 2 draden kleuren

Er zijn slechts draadjes nodig voor het aansluiten van de thermostaat. Indien de bestaande thermostaat met drie draden was aangesloten, kan er één draad vervallen. U kunt testen welke draden er aan de nieuwe thermostaat moeten worden aangesloten door twee draden voorzichtig tegen elkaar te houden. Een klem van een cv-ketel is het onderdeel waar je de thermostaatdraden op aansluit zodat je de thermostaat van stroom voorziet.


Probleem is echter dat de oude thermostaat is aangesloten door draden , terwijl de nieuwe maar een aansluiting heeft voor draden. Maakt het uit welke kleur draad aan welke ingang wordt gemonteerd?

Onze thermostaten zijn polariteitsongevoelig, en zo maakt het niet uit welke draad aan welke aansluiting gaat. Moet de stekker van de ketel uit. De nieuwe Honeywell thermostaat gebruikt echter maar draden. Welke van de drie draden moet ik . Aansluiten van een kamerthermostaat. De instructievideo is een aanvulling op het Impulskatern uit.


De meeste thermostaten werken op basis van - zwakstroomdraden. Door deze draden wordt de ketel aangestuurd. Kijk in de gebruiksaanwijzing hoe u de draden moet aansluiten.

Het is niet van belang welke kleur u onder welke klem aansluit. In de thermostaat zelf zit een batterij die zorgt voor de stroomvoorziening. Ik heb trouwens twee draden en rode en een blauwe. De kleuren van de draden naar je ketel zijn beschreven in de handleiding van de ketel.


Als er maar draden zijn heeft u enkel aansluitklem en 2. Ook hier, dezelfde draden van de 2e thermostaat op aansluiten en verder is de werking identisch. Staar u niet blind op de kleuren maar kijk welke kleuren er op die klemmen zitten, eenzelfde schema staat normaal binnenin de bestaande thermostaat. De thermostaatdraad uit je verwarmingsketel sluit je aan op de twee meest rechtse schroefcontacten ( en 3), de polariteit is niet van belang. Je kunt de Heat Link dan via een elektriciteitskabel aansluiten op de netspanningscontacten van de Heat Link (N en L).


De basis van de Nest Thermostat kan van stroom worden voorzien door dezelfde kabels die nu zijn verbonden met je huidige thermostaat , maar hij kan ook van. De aansluitingen OTen OTzijn voor het aansluiten van de 3e generatie Heat Link op verwarmingssystemen die OpenTherm ondersteunen. Verwijder de thermostaat van de montageplaat.


Sluit de bedrading aan op het aansluitblokje. Indien u al een Round Modulation heeft, kan de nieuwe Round ook op de bestaande grondplaat. Let op: Indien er meer dan draden in de kabel zitten noteer dan welke kleur draden er aangesloten zijn aan de thermostaat.


Ik zag in de meterkast een kroonsteen die van draden naar draden maakte, maar bruin was niet op bruin aangesloten maar op zwart. Kies een slimme plek want je hebt misschien weinig speling. Doorknippen, en beide kanten open peuteren en strippen. Vervolgens sluit je de draad die van de thermostaat komt aan op de rechter twee klemmetjes, en de draad vanaf de cv ketel op de rechter van de middelste 3.

Kamerthermostaat plaatsen of vervangen. Alle informatie over kamerthermostaat , klokthermostaat en de mogelijkheden ervan, vind je op Mijnkluswijzer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts