dinsdag 7 augustus 2018

Broedmachine eieren keren

Als je al vaker eieren hebt uit gebroe dan weet je misschien al waar je bij de aanschaf van een broedmachine op kunt letten. Voor mensen die net beginnen met broeden is dat wat lastiger, de maat, het materiaal en de thermostaat, het keersysteem. Iedere broedmachine is weer anders en hoe weet je nou welke de . Hallo allemaal, Ik wordt gek van de verschillende informatie die ik lees over het kunstmatige uitbroeden van eieren.


Ik lees bijvoorbeeld tegenstrijdige dingen en weet nu niet precies meer wat ik nu het beste kan doen.

Mgx7ZTVVergelijkbaar jul. Als u een broedmachine heeft die de eieren niet automatisch draait moet u de eieren vanaf dag twee zelf dagelijk 3-maal draaien. Het is belangrijk dat u dit niet vergeet te doen.


Sommige mensen maken er een gewoonte van door dit te doen na elke maaltijd. Draai je eieren niet meer na dag 1 dit is twee tot drie dagen . Een broedmachine is een kunstmatige methode voor het uitbroeden van eieren. In essentie laat een broedmachine je eieren uitbroeden zonder dat je kippen nodig hebt.


Dit betekent dat je toegewijd meerdere keren per dag de temperatuur, het draaien en luchtvochtigheid moet monitoren.

Nadat de broedmachine goed is ingestel kun je beginnen met broeden. Houd er wel rekening mee dat het uitbroeden van eieren tijd kost, want je moet keer per dag de temperatuur en de luchtvochtigheid controleren en de eieren keren. Zorg dat je deze tijd beschikbaar hebt.


Plaats de bevruchte eieren in de . Zo kunt u de broedmachine waar dan ook plaatsen en prachtige kuikens uitbroeden. Ideaal voor de beginner of voor kinderen om het proces van ei tot kip te volgen. Hier zie je de eieren op de broedhorde liggen boven in de broedmachine. Doormiddel van de horde naar voor of naar achteren te schuiven keren de eieren 1graden. Dit moet je minimaal maal per dag doen en het liefst op gezette tijden.


Het vochtigheidsgehalte moet ongeveer op zijn. Bewaar broedeieren niet te lang ,maximaal dagen, en bewaar ze op een koele plaats, ook tijdens de bewaar periode dagelijks keren. Broeden met een broedmachine is een mooie manier van vrije tijd besteding. Na wat geëxperimenteer met de juiste broed warmte en vochtigheid in de broedmachine kom ik momenteel tot goede uitkomst resultaten. Heeft u geen automatische keerinrichting,dan moet u de eieren minimaal drie maal daags keren.


Er gaat niets boven een broedende hen, maar wanneer de kippen niet zo makkelijk broeds worden, is een broedmachine een goed alternatief. In de broedmachine heerst.

Vanaf dag kunnen de kuikens een . Automatisch eieren keren voor weinig geld! Dit volautomatischesysteem om eieren te keren kunt u eenvoudig in uw broedmachine inbrengen. Hierdoor hoeft u niet meer elke dag de eieren handmatig te keren. Doordat de machine keer per uur de eieren keert verhoogt het de uitkomst precentage! Op die manier kunnen eieren in één keer gekeerd worden.


De laatste dag voor de eieren in de broedmachine of onder de kloek geplaatst worden, moet men ze laten rusten. Dit betekent niet meer keren en bij voorkeur ook niet transporteren kort voor het broedproces aanvangt. Hoe langer de broedeieren bewaard . Een verkeerde stand van het ei , onvoldoende keren , een afwijkende broedtemperatuur en luchtvochtigheid maar ook tekort aan bepaalde voedingsstoffen verhogen het aantal kuikens met een. Bij een gemiddeld juiste luchtvochtigheid in de broedmachine verliezen sommige eieren te veel en sommige te weinig vocht.


Deze ei - houders moet U apart bijbestellen, ze kosten slechts voor stuks (bij aanschaf van een broedmachine ). Er zijn ook ei -houders waarmee U de . Sommige broedmachines kunnen de eieren automatisch laten keren en bij andere broedmachines ontbreekt deze functie totaal. Neem dan het zekere voor het onzekere en schaf een broedmachine. Kippeneieren , eendeneieren of reptieleneieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts