donderdag 2 augustus 2018

Stooklijn instellen warmtepomp

En dan zorgt de warmtepomp dat het water van de verwarming naar gevraagde temperatuur streeft die de stooklijn bij een bepaalde buitentemperatuur vraagt. Hoe werkt een WAR precies? We hebben een warmtepomp (Lucht-Water) met vloerverwarming,We hebben er geen thermostaat bij,Maar kunnen hem zelf instellen welke uren hij moet.


Woningen › Zo werkt dat! Als je de vloerverwarming, volgens stooklijn of berekening, precies °C aanvoer wil bieden is dit een foute keuze. Je kunt de sensor niet achter de buffer plaatsen, want als de pomp achter de buffer niet draait zit je te meten op een stuk leiding waar geen flow is, daardoor zal de gewenste temperatuur niet worden gehaald .

Om de ELGA in combinatie met de Honeywell thermostaat te laten werken via een WeersAfhankelijke Regeling (WAR) moet er wel een aparte . Aanvullend geldende documenten. Dat vermogen is trouwens gemaximeerd op - Gedacht wordt om de stooklijn van de Elga hoger te zetten. Zal ook de CV water temperatuur lager instellen zoals ik las op het blog om te zorgen dat de retourtemperatuur niet te hoog blijft.


Bij hoge buitentemperaturen is minder vermogen nodig en kan de afgiftetemperatuur omlaag. Is de buitentemperatuur laag, dan moet de installatie veel . Optionele aansluitingen. Inbedrijfstelling en afstelling.

Achteraf afstellen en ontluchten. Wordt de boiler steeds tot 65°C opgewarmd? Stooklijn insgesteld op 3? Al deze dingen hierboven hebben een grote impact op uw verbruik.


Volgens mij kan u met het finetunen van uw instellingen in uw thermostaat het verbruik nog naar benenden krijgen! Ik heb een aroTHERM bij mij . Figuur geeft de locatie van de dipswitches op de printplaat van de Elga weer. Figuur geeft de verschillende stooklijnen voor radiatoren en vloerverwarming.


De stook- lijn vormt een begrenzing van de ketel bij ge- lijktijdig bedrijf en is het setpoint . Het Thermia Comfort verwarmingssysteem bestaat uit vijf basiseenheden: Warmtepomp. C naar de radiatoren wordt getransporteerd. De klant (zie “ STOOKLIJN - waarde instellen ” op pagina 15). Het signaal van de kamertemperatuursensor beïnvloedt de aanvoertem- peratuur van de stooklijn.


De aanvoertemperatuur wordt gereduceer wanneer de kamertemperatuursensor een hogere temperatuur dan de ingestelde temperatuur meet. Instellingen bedrijfsmodus. De warmtepomp moet bij de installatie op een . Menu geavanceerd heeft oranje tekst en is bedoeld.

De helling van de stooklijn instellen. Het begrip warmtepomp wordt voor alle warmtepompen ge- bruikt. Gewenste aanvoertemperatuur nacht van het zwembadcircuit resp.


Hierdoor zal het rendement van de installatie sterk verhogen. Aanpassingen aan kloksturing. De kloksturing van de meeste installaties staat te ruim ingesteld. Door het verkorten van de kloksturing en correct instellen.


Zet op het hoofdscherm pictogram en op AAN. Stel in de SWW- instellingen de vereiste temperatuur voor SWW en het uitstel om het SWW el. Equithermcurve ( stooklijn ) in menu vooraf instellen voor radiator T- bij -20°C tot 50°C, T- bij -8°C tot . Dus op de thermostaat instellen dat je het 20. ELGA begint om 06:of nog eerder. G via de instellingen van het verwarmingscircuit wordt het van de temperatuur afhankelijke aan- en uitschakelen van de warmtepomp gestuurd.


De meest energiezuinige en kostenbesparende instelling krijgt u door een STOOKLIJN -waarde in te stellen die leidt tot minder starts en langere bedrijfstijden. Het instellen van de minimale en maximale temperatuur voor de aanvoerleidingtemperatuur is met name belangrijk als u vloerverwar- ming hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts