vrijdag 5 december 2014

Brandhout kopen staatsbosbeheer

In februari organiseren we de zogenaamde haardhoutdagen. In diverse bossen kun je dan haardhout kopen , maximaal soms 3 . Afhankelijk van de bestelde hoeveelheid kun je het haardhout . Vast staat al wel dat het vellen van bomen door particulieren niet meer zal worden toegestaan. Koop of Verkoop boomstammen op Marktplaats.


Informatieve website over open haardhout en een marktplaats voor vragers en aanbieders van gratis open haard hout.

Tijdens een koude winter is er flink veel hout nodig om houtkachel of open haard te laten branden. Eerst stammen stapelen en dan uitrusten met warme chocolademelk bij een knappend vuurtje. Maar het hout moet twee jaar drogen, waardoor hij tegen de tijd dat hij het nodig heeft, een tekort verwacht. Staatsbosbeheer zal dus geen brandhout op stam meer verkopen aan . Vers brandhout direct uit het bos? Zelf zagen met een motorzaag is vanwege veiligheid niet toegestaan.


Als je over het platteland rijdt, kom je vanzelf de wat boeren tegen die brandhout verkopen. Doorgaans tegen redelijke prijzen.

Soms gekloof soms op stam. Op stam is goedkoper, maar is meestal wel nat. Zo had mijn vader gratis hout en had staatsbosbeheer een schoon bos. Het gaat om hout op stam. Kost wel een beetje werk.


Probeer het eens bij de gemeente als ze ergens aan het kappen zijn, meestal valt er wel wat te halen, is mij ook gelukt. Ook wordt er op internet wel haardhout aangeboden voor euro per kuub. Reserveren moet voor februari.


De verkoop vindt plaats per perceel, bestaande uit gezaagde . Op diverse locaties in het land is in. Ook bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kan je haardhout kopen. De opbrengsten van hout . De leden moeten dan beschikken over het motorkettingzaag-certificaat basisveltechnieken (vergelijkbaar met ECC2-nivo). Op deze manier blijft het dus mogelijk om brandhout op stam te kopen.


Hier ligt haardhout in twee meter stukken voor u klaar om te kopen. Op de Sallandse Heuvelrug zijn opnieuw dieven van brandhout actief. De eerste haardhoutdag vindt plaats op: zaterdag februari in de boswachterij Steenwijkerwold.

Dat zegt boswachter Arend. Meer informatie over deze haardhoutlocatie is te vinden via de website van . Op zaterdag oktober begint de verkoop van brandhout in het Lingebos om 08.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts