donderdag 16 juli 2015

Gasverbruik overig

Wist u dat bijna twee derde van de energierekening bestaat uit gasverbruik ? We gebruiken gas voornamelijk voor de centrale verwarming. Ruim van het totale verbruik wordt hiervoor gebruikt. Koken neemt de overige voor . Dit is dus het gasverbruik voor alles behalve verwarming, dus bijvoorbeeld voor koken en warm water.

Dat blijkt uit een vrijdag verschenen rapport van de brancheorganisaties Energie-Nederland en Netbeheer Nederland . Wat ik mij dan even afvraag, was dat met een eigen cv ketel of was dat blokverwarming? De zeven miljoen huishoudens in Nederland nemen ongeveer een kwart van het totale gasverbruik voor hun rekening. De rest wordt verstookt door zakelijke gebruikers en bij de productie van elektriciteit. Elektriciteit is de afgelopen jaren wel meer afgenomen door de consumenten.


Het verbruik is in tien . Driekwart van het totale gasverbruik wordt gebruikt voor de verwarming van de woning.

AMSTERDAM - De winterse kou zorgt in Nederland voor een grote vraag naar aardgas. Maandag en dinsdag stroomde per dag ruim vijfhonderd miljoen kubieke meter aardgas door het netwerk. Ik woon in een goed geïsoleerde tussenwoning, plm.


Op het dak heb ik een zonneboiler. De bovenste twee grafieken geven het relatieve energieverbruik en gasverbruik weer. In de linker cirkel wordt het totaal aan energiekosten opgedeeld tussen gas en elektriciteit. In de rechter cirkel wordt het gasverbruik opgedeeld naar: Overig gasverbruik zoals koken. Gasverbruik voor warm tapwater zoals douchen.


Alleen bij een zeer sterk. Dit zal ik dus iets moeten bijstellen waarschijnlijk. Hierbij resteert dus uitsluitend gasverbruik voor het douchen, koken (vierpitter) bereiden van voedsel, overig huishoudelijk en verbruik om de ketel op temperatuur te houden. We beginnen met het gemiddelde gas- en elektriciteitsverbruik.


Dit gemiddelde verbruik inclusief vastrecht betekent een energierekening van ruim 2. Nu wij (eindelijk) zonnepanelen hebben, is het tijd om in onze woning het overig energieverbruik te bekijken. Door minder gas en een koudere kas worden de komkommers gevoeliger voor schimmels. Dus zouden we toch weer meer gas .

Uiteindelijk wordt in alle visies het gasverbruik voor G.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts