woensdag 22 juli 2015

Wibo weerbaarheid

Weerbaarheid krijgt een steeds belangrijkere plaats in het onderwijsbeleid. Want pesten is een hot item. Er is veel aandacht voor ademhaling, weerbaar stemgebruik en houding als wezenlijke lichaamstaal.


Voor meer informatie klik op de desbetreffende . In alleen maar één jaar meer dan 23.

Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling . Dit is de conclusie van een evaluatieonderzoek door de Rijksuniversiteit van Groningen dat is uitgevoerd onder 7leerlingen in groep van het basisonderwijs . Tijdens het WIBO symposium op woensdag november in den Bosch en donderdag november in Groningen werden de resulaten van het WIBO onderzoek bekend gemaakt: WIBO werkt! Daaronder ook Rots en Water trainers, WIBO -trainers, anders opgeleide trainers of een combinatie hiervan. Maar dergelijke trainingen worden voor asielzoekerskinderen en andere nieuwkomers nog zeer beperkt gebruikt. Donderdag maart hebben de leerlingen van groep en van groep van OBS De Opstap in Niekerk hun 12-weekse WIBO -cursus, weerbaarheid in het basisonderwijs, afgerond met een heus examen.


Alle ouders en Wethouder Kor de Wagt van de gemeente Grootegast waren uitgenodigd om te zien . Opleiding Docent Agressieregulatie en weerbaarheid van de KNKF, - Opleiding Docent Agressieregulatie en weerbaarheid van het NIVM, - Opleiding Judo in de zorg (JBN), - WIBO ( weerbaarheid in het basisonderwijs).

Indien u een andere opleiding heeft gevolg kan deze ter goedkeuring aan de commissie FRK . TRAINING OP MAAT voor jeugdorganisaties, scholen etc. Groepstraining voor kinderen van 6-jaar in opdracht van jeugdorganisaties, scholen etc. De training is een mooie mix van fysieke weerbaarheidoefeningen (naar buiten gericht) en . Een effectevaluatie van het WIBO -lesprogramma met behulp van vragenlijsten, dagboeken en observaties. Tussen weerstand en weerbaarheid en andere recepten. RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN . We investigated whether or not WIBO was effective, in three separate studies: a questionnaire study and a diary study (n= 76 3girls, 3boys) and . De methode werkt ook goed tegen pesten.


Het in Groningen ontwikkelde programma. Weerbaarder maken tegen machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag is een be- langrijke doelstelling. WIBO ) bouwt voort op deze methodiek.


Het is een cursus die zich richt op de weerbaarheid. Zoals eerder naar ZonMW gemel hebben we bijvoorbeeld . De gemeente Vlagtwedde . Aan: Ouders van groep en 7.

Onze school neemt inmiddels hieraan deel . Jaap Schuitema is een erkend weerbaarheidstrainer. Hij is in het bezit van een WIBO -bevoegdheid om weerbaarheid ook in het basisonderwijs te mogen onderwijzen ( WIBO -trainer= weerbaarheid in het basisonderwijs). In een weerbaarheidscursus komt vooral de mentale kant van bedreigende situaties .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts