maandag 6 juli 2015

Open haard brandt niet goed

Als het aanmaakhout goed brandt kunt u er groter hout omheen zetten. Als het vuur goed op temperatuur is kunt u er grote blokken op leggen. Te zacht stoken geeft veel roet aan de achterwand van de openhaard en dus ook in . Het hout wordt optimaal verbrand als de klep van de schoorsteen enigszins openstaat en de vlammen fel zijn.


De verbranding is dan tevens schoner en duurzamer, omdat meer gasdeeltjes worden verbrand en in warmte worden omgezet. Als uw woning eenmaal warm is, wordt de temperatuur van de kamer geregeld door .

Bij een openhaard , als je de deur open hebt en er komt zichtbaar rook de kamer in, dan doet de schoorsteen het niet goed. Wanneer uw haardhout éénmaal brandt , wilt u dit natuurlijk zo goed mogelijk brandend houden. Toestel brandt te hevig, niet goed regelbaar.


OORZAAK, mogelijke OPLOSSING. Onvoldoende trek, Een koude schoorsteen creëert vaak onvoldoende trek. Daarnaast brandt een grote hoeveelheid hout niet volledig.


De brandweer raadt deze manier van stoken af en adviseert de houtkachel aan te steken door de Zwitserse methode toe te passen. Onder in de kachel komen grote houtblokken te .

Een schoorsteen die niet trekt kan het gevolg vaneen vervuilde kachelpijp zijn. Een open haard heeft ongeveer 3mlucht per uur nodig, een 'dichte' haard ongeveer mper uur. Ook is het mogelijk dat.


Goed geholpen, snel teruggebeld bij vragen en nette levering, op tijd. Bij gebrek aan zuurstof brandt het hout dan minder fel. De temperatuur zakt, maar de verbranding verloopt niet langer optimaal, zodat de rook meer ongezonde stoffen bevat en een onaangename geur verspreidt. Kun je de luchttoevoer zelden of nooit zo goed als volledig openzetten zonder dat het in huis meteen . Mijn kachel trekt niet goed , kan dit hiermee te maken hebben en bestaat er mogelijkheid om onbrandbare isolatie voor de muur te plaatsen om de. Droog het hout dan minstens jaar.


Stook alleen droog hout. Het hout is droog als het gebarsten is of als de bast loslaat. Gebruik nooit geverfd of geïmpregneerd hout: bij verbranding . Kastanje hard hout, brandt goed. Wanneer het niet goed droog is, kan het veel vonken afgeven.


Linde zacht hout, brandt snel en geeft weinig warmte af. Is daarom niet zo geschikt. Wilg zacht hout, brandt snel en onregelmatig.

Maar dan wil ik eigenlijk al in bed liggen. En de openhaard aanlaten terwijl ik lig te slapen vind ik niet echt een supertof idee Scheve mond. Als de schoorsteen goed schoon is kan je het vuur uitrakelen (uitspreiden) en als het dan laag brand kan je wel gaan slapen. Het is natuurlijk handiger om het zo te . Het aansteken van de open haard of houtkachel is een goede manier om de kamer te verwarmen. Zo stookt u niet te veel en voorkomt u schade aan of vervuiling van uw schoorsteen of rookkanaal.


Gooi as uit open haard of houtkachel niet bij het groente- fruit- en tuinafval, maar bij het gewone huisvuil. Vochtig hout brandt slecht en levert ook nog eens een behoorlijke dosis rook en fijnstof op. Hoe eenvoudig het stoken van een open haard ook schijnen moge, toch vereist het veel voorzorgen, opmerking en nadenken, wanneer het er op aankomt het op. Blijf dus goed opletten hoe de kachel brandt.


Laat de eerste lading volledig op branden met voldoende zuurstof, het is belangrijk dat de kachel goed op temperatuur kan komen, hierna is de kachel goed regelbaar. Houd kleine kinderen uit de buurt van open vuur en laat ze niet zonder toezicht in een ruimte waar een haard brandt. Elzenhout zacht hout, is geschikt voor accumulerende kachels, minder geschikt voor de open haard. Haagbeuk geschikt voor convectie kachels, geeft veel en gelijkmatig warmte af.


Volgende houtsoorten mag u niet verbranden in open haard of houtkachel omdat hierbij chemische stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor uw gezondheid en die van omwonenden:. Door uw kachel- en haarden adviseur Marcel. Haardhout moet goed gedroogd zijn. Lees daar over het juiste hout en hoe ermee om te gaan.


Ze wil de geur van rook niet in haar huis. De uitstoot van open haarden is slecht voor je gezondheid en erg duurzaam is het ook al niet. Als een open haard twee uur brandt , stoot je evenveel fijnstof uit als bij ritje met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts