woensdag 22 juli 2015

Aan uit thermostaat of modulerend

Een modulerende regeling haalt zo meer rendement uit een laag vermogen van stoken. Ook hebben een modulerende ketel en thermostaat een 2-weg . HR ketel op z,n ketel water temperatuur moduleren inplaats van d. Meer resultaten van forum. Heeft een modulerende thermostaat in dit geval nut?


Qua aanschafprijs maakt het niet zoveel uit maar het gaat me meer om een eventuele besparing.

Honeywell Thermoaandrijving i. Nest Thermostaat , geen opentherm, een probleem? Advies over thermostaten voor cv-ketels - Coolblue - Thermostaatstore. De fabrikant van je cv-ketel kan je vinden aan de buitenkant van je cv-ketel, vaak in de vorm van een sticker.


Het model staat vaak ook op de cv-ketel, echter niet . Niet elke thermostaat past op elke cv-ketel. Er zijn ook thermostaten die alleen geschikt zijn voor modulerende cv-ketels, namelijk modulerende thermostaten. Hieronder vind je de grootste verschillen tussen beide thermostaten.


De klokthermostaat is zo geprogrammeer dat de verwarming maar een uur of ingeschakeld is per dag.

Mijn verbruik was gisteren 4mongeveer inclusief douchen. Het is een huis met een vide. Ik neem aan dat de laatste situatie dus non-stop beter is en ook zo hoort met een modulerende thermostaat ? Verder heb ik hoofdvloerverwarming in de woonkamer met aparte regelunit. Aan betekent vol vermogen, uit is met klap direct uit. Ja, de Round Clock Deluxe.


Is evohome Wi-Fi ook geschikt voor OpenTherm modulerende ketels? Als de cv-ketel is uitgerust met de mogelijkheid voor een OpenTherm ( modulerende ) regeling, dan raden we u aan de E- Thermostaat hierop aan te sluiten. Een OpenTherm regelaar heeft als voordeel dat de cv- watertemperatuur wordt gestuurd op basis van de warmtevraag in de ruimte waar de E- thermostaat is geplaatst. In uw woonkamer hangt momenteel een zogenaamde modulerende kamerthermostaat die uw nieuwe cv-ketel aanstuurt.


Dit is een ander type thermostaat dan u gewend bent van uw vorige cv-ketel. En dat betekent een iets ander gebruik voor u als bewoner. Daarom leggen wij u hieronder uit wat het verschil is tussen uw . Bij een modulerende thermostaat hoort ook een modulerende ketel, en meestal behoort ketel en thermostaat van hetzelfde merk te zijn (hierop zijn wel uitzonderingen). Spring naar Modulerende thermostaten - Deze leert hoe snel de woning opwarmt en rekent uit welk vermogen daarvoor nodig is.


Zo kan hij de woning op temperatuur houden terwijl de cv-ketel op laag vermogen brandt. Let wel op: een modulerende thermostaat werkt niet met een oudere, niet modulerende cv-ketel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts