maandag 16 november 2015

Druk cv ketel loopt langzaam terug

De druk blijft zeg maar twee weken vrij stabiel en daarna loopt hij vrij snel terug. Nu moet ik wel zeggen dat als de ketel bijgevuld wordt hij goed gevuld kan worden tot Bar daarna lijkt het wel of er niet meer water . Ook een klein temperatuurverschil heeft direct invloed op de druk. Indien de druk echter telkens snel terugloopt , is een lek aannemelijk. Als het niet het expansievat is is het meestal het begin van het einde.


Wij moeten inmiddels dagelijks het systeem bijvullen met liters water.

De installateur spreekt van een bizar probleem. Expansievat is als eerste vernieuw maar bracht geen soelaas. Monteur van de fabrikant heeft de ketel gecheckt, er zit geen lek in de warmtewisselaar. Ik woon in een huurwoning van een woningbouwvereniging.


Deze vereniging heeft een onderhoudskontrakt met het verwarmingsbedrijf. Half oktober wordt bij mij het expansievat vervangen. Daarna begint de ellende.


Twee weken later valt de ketel uit, waterdruk te laag.

Meer resultaten van radar. Als de ketel is bijgevuld tot bv. Als het onderdeel dat de scheiding vormt tussen het verwarmingswater onder druk en het gedeelte waarin de druk wordt opgevangen stuk is, loopt door dit.


Bijvullen helpt dan tijdelijk omdat het water weer langzaam weg sijpelt. Als je vaker dan eenmaal per jaar de cv - ketel moet bijvullen, heb je waarschijnlijk een lek in het systeem van centrale verwarming. Ontdek de mogelijke oorzaak en oplossing wanneer uw cv-installatie regelmatig druk verliest. Help, mijn cv ketel verliest druk ! Als het expansievat stuk is en het extra water nergens heen kan, zal de druk stijgen. Bij bar laat de overdrukklep voor de veiligheid water weglopen zodat de druk terug zakt.


Mijn cv blijft problemen geven, om de week moet ik de ketel bijna bijvullen in deze tijd. Re: cv probleem, druk valt steeds terug , Installatiewerk. Normaal gesproken is één keer per jaar bijvullen van de cv - ketel voldoende.


Door de enorme temperatuurverschillen in de leidingen gedurende het jaar loopt de waterdruk langzaam terug. Bij de meeste cv-ketels wordt in het najaar de waterdruk op peil gebracht tussen de één en twee bar, zo vlak voor de . Ik vermoedt dat je lekkage in de ketel zelf zit. Als ik het systeem vul tot ca bar, dan loopt de druk binnen min terug naar bar.


Een CV - ketel werkt alleen als de cv - ketel druk hoog genoeg is.

De werkdruk van iedere CV - ketel ligt tussen de en bar. Is de druk lager dan bar, dan zal de cv - ketel uitschakelen of niet goed meer werken. Een te hoge druk veroorzaakt onnodige slijtage aan het expansievat.


Vorig jaar is bij mij plintverwarming geinstalleer en in het begin liep de druk ook terug. Dus dat betekent dat het langzaam is gedaald. De CV monteur (die de ketel heeft geinstalleerd) die ik vanochtend aan de telefoon ha klonk niet echt bezorgd. Volgens de onderhoudsmonteur nog prima in orde, al denk ik wel dat het zo zoetjes aan eens tijd is op zoek te gaan naar een nieuwe. Echter: we hebben een probleem . CV geeft geen warm water en de druk loopt langzaam terug.


Type klus: CV - ketel repareren, onderhouden of verplaatsen. Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman. Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . HomeHuishoudelijke ApparatenVragen waterdruk in CV - ketel valt steeds weg, help! Om te controleren of het vat stuk is, de druk naar bar brengen, en vervolgens de ketel opstoken, loopt de waterdruk nu snel richting bar dan is het vat stuk.


Als je water bijvult, gaat de druk (zie manometer) zeer snel omhoog? Zo ja dan is het expantievat defekt. Is er niet een lek aan het overdrukventiel ? Bij warme installatie zal een klein lek verdampen zonder enig spoor na te laten, dus laat de ketel en ook de leidingen volledig afkoelen, steek terug druk tot .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts