woensdag 10 augustus 2016

Atopie kat

Voorbeelden zijn grassen, boompollen en huisstofmijt. Deze komen via inademing in contact met het lichaam. Het is vergelijkbaar met hooikoorts bij de mens.


Het kan dus vaker in de familie . Een atopie is één van de meest voorkomende soorten allergie bij de kat.

Bij een atopie is een kat allergisch voor zaken in de omgeving, zoals boompollen of huisstofmijt. Een kat met atopie heeft last van jeuk en krijgt meestal milliaire dermatitis. Dit uit zich in kortsjes op de rug, schilfering, kale plekken en zogenaamde . Bij sommige katten met atopie is de jeuk er met name in een . Het beeld van de huidklachten bij de kat is verschillend. Atopie komt ook voor bij katten.


In dit artikel leest u meer over het . Er zijn verschillende medicijnen die de jeuk en de ontsteking van de huid bij atopische klachten kunnen remmen: Cyclosporine Oclacitinib (Apoquel) Pr.

Het belangrijkste verschijnsel bij atopische dermatitis is jeuk. Verder veroorzaakt de allergie vooral roodheid en schilfering van de huid. Geen wonder dus dat er veel misverstanden over zijn.


Alle verdere vormen van onderzoek naar atopie (zoals allergietesten) zijn niet betrouwbaar als niet eerst is uitgesloten dat de kat allergisch is voor voedsel. Het uitsluiten van voedselallergie doen we door middel van een dieet. Allergieën zijn veel voorkomende ziektes bij katten. Voedselallergie is een allergie aan opgenomen voedingsstoffen, zoals kip of rundvlees.


Al ooit gehoord van een atopie ? Kom hier de symptomen te weten en wat u kunt doen voor uw huisdier. Contacteer ons als uw lieveling een allergie heeft! Een hond of kat kan een voedingsintolerantie of -allergie hebben voor bepaalde voedingsstoffen.


Meestal betreft het een bepaald soort dierlijk eiwit (bv. kip, varken, …). Bij katten beginnen de problemen al op vroege leeftijd. Bij honden (en ook katten ) met atopie gaat het daar al mis.


De buitenste laag van de opperhuid (epidermis) bestaat uit een laag met verhoornde cellen ( corneocyten). Deze bevinden zich in het stratum corneum en in deze laag bevindt zich normaal tussen de corneocyten een speciale structuur in lamellen: . Jeuk bij de hond en de kat door een atopie of hooikoorts: pollen, huisstof en voedermijten.

Iedere jeukende huidontsteking kan een ATD zijn maar door bepaalde zaken uit te sluiten of te bevestigen kunnen we de diagnose stellen. De anamnese is een heel belangrijk aspect in de diagnose van ATD. Hier luisteren we naar de eigenaar die zijn verhaal vertelt over hond of kat.


Belangrijke zaken zoals : tijdstip van . De allergenen waar de patiënt allergisch aan is vermijden. Bijvoorbeeld vlooienbestrijding wanneer de hond of kat een vlooienallergie blijkt te hebben. Huisstofmijten (Dermatophagoïdes farinae en D. pteronyssinus) bestrijden door frequent te stofzuigen en het huis te behandelen met antiparasitaire . Hyndolac crème helpt de huid herstellen en laat zich gemakkelijk aanbrengen.


De capsules zijn een lekkernij voor jouw kat. Bij de hond veroorzaakt atopie voornamelijk een jeukende huidontsteking. Niezen en benauwdheid treden zelden op. Vlooien kunnen op twee manieren .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts