dinsdag 16 augustus 2016

Geplette haver paard

Is het handig om geplette haver bij te voeren of is het beter om. De Romeinen voerden haver aan hun oorlogspaarden voor extra energie tijdens de loodzware veldtochten. Het mooie van haver is dat het aanwezige zetmeel goed verteerbaar is voor paarden , in tegenstelling tot het . Een product waarbij de huls om de haver open gebroken is.


Bestel nu voordelig, snel en eenvoudig! Je voert je paard een product met daarin gepunte haver , maar merkt weinig effect en vindt de haverkorrels in volledige vorm terug in zijn mest.

Dit kan betekenen dat je paard de haver niet goed verteert. Geplette of gepunte haver. Hoe voorkom je dat belangrijke voedingstoffen ongebruikt worden uitgepoept?


Zetmeel kan door het paard worden omgezet tot energie. Van oudsher krijgen ze daarvoor granen – met name haver – gevoerd. De meeste granen moeten gepunt, geplet of gepoft worden.


Haver is het graan dat van oudsher het meest gebruikt wordt voor werkende paarden. Haver bevat meer ruwe celstof en vezels dan andere granen. Op haver moeten paarden.

Maïs kan in verschillende vormen gevoerd worden, bijvoorbeeld als snijmaïs, geplette maïs, gebroken maïs, maïsbrok of maïsmeel. Ik heb een vraag over haver. Welk soort haver kan ik mijn engels jachtpaard van ong 1. Ik geef hem nu geplette haver , maar hij mist net dat beetje extra energie. Ook krijg ik hem moeilijk op gewicht, heb al van alles geprobeerd. Door geschoonde en gepunte haver te pletten wordt het makkelijk opneembaar en verteerbaar voor uw paard.


Op zoek naar een enkelvoudige producten voor uw paard ? Het HAVENS assortiment is zo samengestel dat er voor ieder type paard of pony en ieder belastingsniveau een passend voer te vinden is. Daarnaast is er speciaal voer. Aan te raden voor slecht . Paardenmengeling zonder haver. Dit voeder bevat gerst, luzernekorrels, tarwekortmeel , spelt, vlaskaf, gerstevlokken, maiskiemschroot, maïsvlokken, lijnschilfers, melasse, mineralen en plantaardige soya-olie. Veel ruiters zeggen dat hun paard feller is na het voeren van haver , mogelijk is dat omdat ze het lekker vinden (want dat doen ze) of omdat de suikers uit haver beter worden opgenomen dan die uit gerst en haver.


Naast veel zetmeel en een beetje suiker heeft haver een stevige bast (ruwe celstof). Door die grote bast is de energiewaarde van haver lager dan die van andere granen. Immers, uit ruwe celstof kan een paard minder energie halen dan uit zetmeel. Traditioneel krijgen paarden geplette haver , . Mijn instructrice vond het op zich heel goed alleen ze adviseerde om die kilo brok te vervangen door een kilo haver.


Maar ze vertelde dat paarden alleen heet worden van haver als je het in combinatie met brok voert.

Het scheind wel dat je het beste geplette haver kan geven. E voorkomt het ranzig worden van vetten) bevat en wanneer het dier meer arbeid verricht. Groenvoeders en graan bevatten relatief veel vitamine E. Bij overjaars hooi of lang opgeslagen geplette haver is het gehalte vitamine E sterk gedaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts