dinsdag 17 oktober 2017

Per stere

Per rolstapel of vrachtwagen zullen afwijkingen van dit gemiddelde voorkomen. In onderstaande illustratie wordt duidelijk dat een prijs per stère lager is dan een prijs per m³ zonder dat dit voor het verkoopresultaat wat uitmaakt. Vaak wordt hout in stères gemeten omdat dat een snelle en goedkope manier van meten is. Ik heb thuis een speksteenkachel staan om op brandhout te verwarmen.


Als ik op het net opzoek ga naar brandhout, dan wordt dit steeds per stère aangeboden. Sommigen zeggen dat stère kuub hout is dat gestapeld is in stukken van 1m lang.

Vandaag bestel morgen geleverd op werkdag naar keuze! Om dus duidelijk te maken dat de kubieke meter niet enkel uit hout bestaat, spreken we over een stère. LET DUS OP ALS U KOOPT PER STERE ! Brandhout is goedkoper dan gas of elektriciteit.


Per kubieke meter is hout veel interessanter qua prijs én hoeveelheid warmte. Thuislevering of afhaling na afspraak. Houtblokken zijn ecologische brandstof en geven een gezellige warmte. Stère af te spreken in plaats van een Mprijs.


Masterfire verkoopt haardhout in diverse inhoudsmaten.

Een stère is een inhoudsmaat voor hout. Zitten in bigbags van stere. Openhaardhout, Boomstam, Eik, kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs op Marktplaats. We willen hout kopen en dat gaat per stère wat is dat precies en hoe kan ik zien of ik niet.


Dat is een netjes opgestapelde hoop hout van 1x1xmeter. Een corde, dat is drie keer zoveel. Is dan ongeschikt om te branden. Hout kan van deze winter zijn.


En is het drie jaren oud of meer, dan is het te . Verbruik stères brandhout (beuk en eik),jaar gedroog voor verwarming per jaar, geen SWW. Gerekend met Willy zijn gegevens: Als een stère 6kg is (?) aan 3. PER STERE : In de praktijk varieert de omrekeningsfactor tuusen en 77. Voor soorten met een ruwe schors (bvb. eik) zal het aatal . Het gewicht hangt immers sterk af van de vochtigheidsgraad en die is moeilijk in te schatten.


Meer gebruikelijk is dan ook de verkoop per kubieke meter (m³) of per stère. In dit deel gaan we de stookwaarde van hout berekenen per . Ik heb onlangs mdoen komen, was droog (2j) brandhout, voornamelijk beuk ( met wat eik tussen), gezaagd op 35cm (maar andere lengtes konden ook zonder meerprijs): prijs Euro per m( ster ), levering aan huis gratis (in de buurt uiteraard). Cubic meter- stere conversions are analogous to cubic foot-cord conversions.

On a percentage basis, the solid cubic contents of a stere can be expected to vary, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts