woensdag 4 oktober 2017

Zwarte ruiter smokkelaar

De zwarte ruiter , alias voor Hans Gruijters, woonde in Mierlo-Hout. Hij was een smokkelaar en gelegenheidsdief. Mij een diefstal in Ravenstein ging het fout. Er viel een dode en dat luidde voor de zwarte ruiter een vervolging in. Na zijn gevangenisstraf heeft de zwarte ruiter een grammofoonplaat opgenomen.


De Zwarte Ruiter houdt de gemoederen kennelijk nog steeds bezig!

Was hij een smokkelaar , brandstichter, een brute moordenaar of juist een Robin Hood? De meningen rond deze vermeende schurk zijn blijkbaar enorm verdeeld. Bedankt voor het delen van jullie herinneringen en verhalen over deze . ZWARTE RUITER gaat over de botersmokkel in de 50er jaren in Zeeuws- Vlaanderen en de rivaliteit tussen een smokkelaar en douanier, vroeger vrienden , nu allebei aan een andere kant van de wet. Genoeg mogelijkheden voor een spetterende actiethriller, maar het ging op alle fronten finaal mis. Tijdens de Mierlose Kersenoptocht bereed hij eens een zwart paar met een zwarte leren jas om, zwarte laarzen aan en een zwarte cowboyhoed op.


Na de Tweede Wereldoorlog ontstond een schare Tilburgse gelegenheidssmokkelaars die over de grens goederen kochten die hier nog op de bon waren, zoals boter. Ook ontstond er toen een Tilburgse dieventaal.

Toen de smokkelaar , een vierentwintigjarige man, in de gaten kreeg, dat hij werd achterna gezeten, wierp hij fiets en smokkelwaar in het land en vluchtte hardlopend weg. In het begin van de jaren tachtig waren zijn avonturen goed voor de film Zwarte Ruiter. Hij en zijn kompanen waren . Directed by Wim Verstappen. With Hugo Metsers, Rijk de Gooyer, Pleuni Touw, Cristel Braak.


Hij wordt pas echt fanatiek als de meester- smokkelaar een ongewenste verhouding begint met IJzerman's dochter Liza. Hoofdpersonen zijn Zwarte Ruiter en Yzerman, die tijdens de Tweede Wereldoorlog samen werkten in het verzet. Fons de Ruiter, alias de Zwarte.


Na de oorlog wordt Zwarte Ruiter een vermaard en berucht smokkelaar. Yzerman werkt bij de douane en is belast met de opsporing van smokkelaars. Moet Yzerman nu zijn oude kameraad opbrengen of niet?


Internet herbergt een schat aan (vergeten) materiaal. Niet alleen op staat het bol van de filmpjes uit of over films en televisie, ook in de archieven van de diverse omroepen en allerlei fansites is enorm veel audiovisueel materiaal te vinden. Omdat het vrijwel onmogelijk is om dit in uw eentje te . Die film laat zien dat de smokkelbendes en de douaneteams van toen elkaar regelmatig naar het leven stonden en dat er van beide kanten zware middelen werden gebruikt om de tegengestelde doelen te . Levensgeschiedenis van de Oostbrabantse smokkelaar Johannes Josephus G. Veel verhalen waarin Zwarte Ruiters voorkomen gaan over duivelskunsten, schimmige rovers en beruchte smokkelaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts