donderdag 5 oktober 2017

Vermogen radiator berekenen

Radiator berekenen : Benieuwd naar hoe je dat moet doen? Bereken het gemakkelijk op Cvtotaal. Het vermogen of capaciteit van een radiator berekenen doe je eenvoudig via de online calculator tool van Radiatorxxl. Capaciteit radiator berekenen?


Vul nu in, en u weet meteen: welke radiator kopen.

Met de Product calculator kan u de warmtebehoefte van uw ruimte berekenen en de juiste Radson radiator vinden voor uw huis! Deze calculator is louter informatief. Raadpleeg een professionele installateur om de exacte berekening te krijgen voor het kopen van de radiator. Vermogen radiator berekenen ? Vraag ook vrijblijvend prijzen aan! Alle informatie voor het berekenen van het vermogen van de radiatoren , lees je op Mijnkluswijzer.


Ook de grote van de ruimte en eventuele isolatie zijn instelbaar. Nu je het volume van alle kamers en het benodigd vermogen (wattage) per kubieke meter hebt achterhaal kan je de capaciteit van de radiator bij benadering berekenen.

Wanneer je het aantal kubieke meter van alle kamers vermenigvuldigt met het aantal watt per vierkante meter krijg je als resultaat de warmtecapaciteit . Het vermogen in aantal watt is een belangrijke graadmeter voor de geschikte radiator voor jou. Heeft een radiator namelijk te weinig vermogen , dan wordt het niet warm genoeg in je ruimte. Het plaatsen van de juiste radiator begint met het berekenen van de warmtebehoefte van de ruimte waar u de radiator nodig heeft. We gaan de zolder verbouwen, er komen nu twee dakkapellen op en hij zal verdeeld worden in kamers. Hoe reken ik nu uit hoeveel vermogen elke radiator moet gaan hebben?


Toegevoegd na minuten: heb dit gevonden met googelen, maar klopt dit wel. Of werkt hij niet voldoende ? Als je op zoek bent naar een nieuwe radiator, dan is het handig om te weten welk vermogen de radiator moet hebben. Als een radiator te weinig vermogen heeft, kan de ruimte tenslotte ook niet genoeg verwarmd worden. U kunt het vermogen van een radiator berekenen via onze capaciteitsberekening zodat u een radiator koopt met voldoende vermogen. Als er al een andere radiator in deze ruimte aanwezig is , dan kunt het vermogen van deze radiator natuurlijk van het totaal benodigde vermogen aftrekken.


Als u wilt weten hoeveel vermogen een bestaande radiator heeft vergelijk deze dan met een Thermrad Super radiator met ongeveer . Benodigde capaciteit, Watt. Is dit vermogen hoger dan het vermogen van een passende radiator , dan zullen er in deze woonruimte meerdere radiatoren geplaatst moeten worden. Wilt u uw woon-, slaap- of badkamer makkelijk op temperatuur kunnen krijgen maar niet te veel betalen?


Zo kunt u snel en eenvoudig de benodigde capaciteit van uw radiator berekenen.

Hoeveel vermogen heeft uw oude radiator? Kortom alles over capaciteit van radiatoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts