dinsdag 10 oktober 2017

Hoe lang gaat een expansievat mee

Maar die levensduur is afhankelijk van de soort installatie en het stookgedrag. Heb je vloerverwarming en een warmtepomp, dan . Wat is een cv-expansievat en hoe controleer je dit op lekkage? Hoe lang mag CV afgetapt zijn?


Waarom moet eigenlijk een cv-installatie een expansievat hebben? Is het slim om het expansievat te vervangen als je een nieuwe cv-ketel koopt?

Gaat zoiets echt maar drie jaar mee ? Waarschijnlijk heeft de loodgieter gelijk. Klop eens op je vat, dof geluid is lek . Vraag: hoeveel gaat het kosten om die shizzle te laten vervangen, dus alleen het expansie vat. Dus wat zijn de kosten voor een nieuw expansievat en wat zijn de kosten om dit te laten doen door een professioneel bedrijf ? En hoelang zijn ze er mee bezig (ivm opnemen vrije uren).


Ik heb de laaste tijd nogal wat problemen met mijn CV-installatie. Twee vragen: a ) hoe lang gaat een gemiddeld expansievat mee ? Hoe werkt een expansievat ?

Bij de volgende opwarming loopt de druk zo hoog op, dat het overstort- of veiligheidsventiel het overtollige water in de afvoer lost. Hierdoor gaat de druk in de . Bij het aankopen van een expansievat moet er rekening mee worden gehouden dat er verschillende kosten in rekening gebracht kunnen worden. Wanneer u de prijs van een bepaald expansievat van beide merken met elkaar gaat vergelijken wordt het al snel duidelijk dat er sprake is van een bepaald prijsverschil.


De meeste onderdelen van een cv-installatie gaan net zo lang mee als de ketel. Eerder aan vervanging toe zijn:. Deze vergt geen onderhoud en gaat circa jaar mee.


Een te lage waterdruk kan wijzen op een defect vat. Tik met een hard voorwerp tegen het vat. Klinkt het vat zowel boven als onder dof, . In deze how-to is te zien hoe je eenvoudig een expansievat kunt controleren. Na de reparatie, naar mijn idee z. Gewoon kijken hoe lang die het nog blijft doen. Heb je een installatie zonder overdrukventiel (niet aan te raden!), dan zal de hoge druk ervoor zorgen dat er ergens iets gaat lekken.


Meestal een aansluiting, of een radiatorknop. Als het expansievat heel langzaamaan kapot gaat , dan zal er bij elke verwarmingscyclus een klein beetje water ontsnappen. Wat ik me afvroeg: hoe lang gaat normaal gesproken een expansievat mee ? Ik heb bij mijn ketel van jaar oud tot nu toe keer het vat moeten vervangen omdat het lek was.

Waar gaat dat water dan naartoe? Mijn installateur zei ook iets van hoeveel kw de ketel kan leveren in sanitair,zou daar ook iets mee te maken hebben,onze ketel kan 35kw sanitair leveren. Uiteraard bent u benieuwd naar de werking van centrale verwarming, de kosten voor het aanleggen, de hoeveelheid werk, hoe lang het duurt en.


Een nieuwe cv ketel laten installeren is een investering maar u gaat zeker geld besparen op uw maandelijkse energiekosten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts