woensdag 22 november 2017

Afschrijven chalet

Mijn BV bezit een drietal chalets welke uitsluitend bestemd zijn voor verhuur. Kan ik bij bepalen van de . Fiscaleaspecten_roerenderecreatiewoning. Hieronder wordt ingegaan op de fiscale consequenties van de aankoop en het bezit van een roerende vakantiewoning, hierna “ chalet ” genoemd.


Om te kunnen afschrijven op een bedrijfsmiddel, moet u het bedrag bepalen dat u jaarlijks mag afschrijven.

Uw cliënt heeft ter belegging een vakantiebungalow gekocht in een recreatiepark. De verhuur van de bungalow wordt overgelaten aan een verhuurorganisatie. Voor de heffing van inkomstenbelasting behoort tot de aftrekbare kosten bij verhuurde onroerende zaken onder meer de afschrijving.


Geplande gebruiksperiode in jaren, 6. Schatting toekomstige inruilwaarde, € 6. Verwachte afschrijving per maan € 187 € 1871. Mocht je het zelf gaan gebruiken in de winter, dan is het slim om een chalet aan te schaffen.

Prijzen verschillen sterk, want een chalet van hout kan bijvoorbeeld al snel 20. Nog investeren in inventaris € ? Hierbij merken wij op dat de kwalificatie van een chalet als roerende dan wel onroerende zaak, voor de omzetbelasting en overdrachtsbelasting verschillend kan zijn. Afhankelijk van de kwalificatie als roerend dan wel onroerend van het chalet is. Ik denk dat ze gewoon tegen ons zou hebben gezegd dat ze het chalet voor zichzelf wilde, omdat ze met een man had afgesproken.


Smoesjes verzinnen was niet echt Karens stijl. De mogelijkheid van een uit de hand gelopen vakantieflirt kon hij nog niet afschrijven. Aan de andere kant had Chantal misschien wel gelijk. Ga vanuit dat de chalet wel na jaar wel afgeschreven is (à € p.j.).


Beetje kromme redenering het gaat hier over onroerend goed waarbij je geen afschrijving kan berekenen. Sterker nog het is mogelijk dat het pand in waarde is gestegen door investeringen gedaan door de eigenaar. Belangrijk is de ruimte die je . Dat komt in mijn geval neer op een rendement van ongeveer op de investering.


Maar daar moeten de kosten nog vanaf. Onroerendezaakbelasting, waterschap, verzekering, en niet te vergeten de afschrijving op het huisje en het meubilair.

Dan blijft er nog rendement over. Dus in jaar afschrijving. Wij hebben een caravan en die wordt getrokken door een auto. Afschrijving hangt natuurlijk ook een beetje af van wat je terugkoopt. Boekhouden is een vast en verplicht terugkerend klusje voor iedere ondernemer.


Het is niet anders… Bonnetjes inboeken, btw bijhouden, kilometers registreren - het hoort er allemaal bij, net als het bijhouden van de afschrijving van uw bedrijfsmiddelen. Maar hoeveel mag u eigenlijk afschrijven ? Omdat er verkoopcijfers zijn van vergelijkbare chalets , moet de gemeente gebruik maken van deze verkoopcijfers. Als u van mening bent dat de gemeente de waarde (op basis van de verkoopcijfers) te hoog heeft vastgestel kunt u een bezwaarschrift indienen.


Van de belastingdienst ontvangt u namelijk investeringsvoordeel over uw aankoop en daarnaast kunt u deze per jaar afschrijven en dat betekent veel voordeel. Informatie en advies over de koop en verkoop van de stacaravan of chalet. Als ik het goed heb kunnen we de kosten, als het privébezit blijft niet afschrijven en ik denk als het zakelijk is wel. Ik vraag me echter af, of er nog verschillende regels zijn voor als particulier verhuren, of als bedrijf en of wat ik wil ook zonder meer kan. Wie zou hier advies over kunnen geven?


De belastingdienst kwam ik niet . Wij hebben jaren lang op camping gestaan (met me ouders) eerst met sta caravan, later op andere camping met chalet , maar je mocht niet zomaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts