dinsdag 14 november 2017

Hout drogen voor meubels

Vaak wordt hout buiten niet droger dan. Meubelhout moet normaal droger zijn dan gewoon bouwhout dat op ca wordt gedroogd. Winddroog (wd) hout verder drogen.


Drogen vers essen en esdoorn hout , hoe? Wij monitoren de omgevingsfactoren in de droogkamer (droogoven) zoals temperatuur, luchtsnelheid en warmte .

De effecten van de werking van hout kunnen wel degelijk beperkt worden. Dit voorkomt problemen in een later stadium. Tijdens het drogen kan er van alles fout gaan. Zo kan het hout kan van binnenin . Om hout te kunnen toepassen (bouw, meubels , betimmeringen, scheepsbouw etc.) moeten we hout drogen. Men moet hout drogen zodat het zich kan schikken naar zijn nieuwe toepassing of omgeving.


Het zwelt op bij een grote vochtigheidsgraad en het krimpt bij droogte.

Daarom voorziet men bij massieve meubelen altijd voldoende . Evenwichtshoutvochtgehalte. Gedroogd hout in zijn toepassing. Meubels van massief hout. Zomaar een greep uit de schier onnavolgbare gebeurtenissen die op je pad komen wanneer je een meubel of interieurstuk van massief hout in je huis hebt. Houtdrogen : een ambacht.


Daarnaast is ook het zagen van hout en het opslaan en drogen van het vers gezaagde hout nog een vak apart, waarbij veel verkeerd kan gaan. Wij onderscheiden kunstmatig drogen in droogschuren en lucht drogen. Een wereld van verschil. Bij kunstmatig gedroogd hout , ook wel KD (killing drying) gedroogd genoem zakt het vochtpercentage voor buitengebruik naar circa. DROGEN Voordat hout toegepast kan worden moet het gedroogd worden.


De droogtegraad van het hout moet in evenwicht zijn met het klimaat op de plaats van de toepassing om overmatig zwellen of krimpen te voorkomen. Ons assortiment meubelhout bestaat voornamelijk uit eiken en beuken in een nagenoeg fout vrije kwaliteit. Wij proberen altijd om een grootte keus aan maatvoering voor u op voorraad te houden . Door ruimte tussen de planken te creëren ontstaat er een luchtstroom langs de planken waardoor de planken vocht afstaan aan de lucht en rustig kunnen drogen.

Ik hoorde een tijdje geleden in het nieuws dat de houtbewerkers ontevreden waren omdat er tegenwoordig ook goed hout wordt gebruikt als biobrandstof i. Het hout voor de kozijnen en de planken voor de vloeren, de deuren en de luiken moest al een tijdlang gedroogd zijn, alvorens het door de timmerman verwerkt kon worden. Als vuistregel hanteert . Na het schuren is het van belang het meubelstuk nogmaals te ontvetten met ammonia. Bevochtig de poetsdoek met ammonia en neem het hout af.


Neem na het ontvetten het hout af met een vochtige doek en laat het drogen voordat u het hout verder behandelt met meubel - en vloerolie (wasolie) of een andere verf- of . Vind meubelhout eiken op Marktplaats. Diverse houtsoorten hebben zo hun diverse toepassingen. Het drogen van hout op een natuurlijke wijze zal nog altijd zo'n vocht bevatten.


Het vochtpercentage in huis is ongeveer. Dus hier moet rekening mee worden gehouden. Voor iedereen een voordeel. Je moet dan werken met krimpbestendige constructies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts