woensdag 29 november 2017

Matte glazen deur kuisen

Onlangs werd er bij ons een glazen binnendeur geïnstalleerd met sablage ( zandstraling). Het lukt ons echter niet om de gesableerde (ruwere) kant te reinigen zonder strepen. Heeft iemand van ervaring hiermee?


Hoe glazen deur onderhouden? Wij hebben tussen de hal en de eetplaats een glazen deur laten plaatsen ( gewoon glas met brede gezandstraalde stroken).

Een collega vertelde mij dat dit type deur geen water verdraagt en dus enkel met een droge doek mag onderhouden worden. Kunnen jullie hierover meer info geven? Schoonmaken glas binnendeuren. Helder glas kan worden schoongemaakt zoals dit met normale ramen wordt gedaan.


Voor het schoonmaken van matglas is het verstandig om gebruikt te maken van een licht geconcentreerd afwas sopje. Vervolgens goed afnemen met ruim schoon water en met een . Veel mensen hebben angst van een gezandstraalde glazen deur. Ze vrezen dat vingerafdrukken op deze glazen deur allerlei plekken veroorzaken en dat ze deze niet kunnen verwijderen.

Deze angst is totaal onnodig. Bij een correct gezandstraalde deur én mits het gebruik van het juiste reinigingsproduct, is er geen enkel . Enig idee hoe vies de deuren in je huis zijn? En hoe vaak je ze eigenlijk volgens de richtlijnen van thuiszorgorganisaties met een klamvochtige doek zou moeten schoonmaken? Schrik niet… keer per maand! Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ten huize van De HuishoudCoach dit gemiddelde . Nu twijfel ik nog of ik volledig voor mat glas zou gaan of hier en daar nog een stukje helder glas zou overlaten.


Een glazen douchedeur en glazen wanden zijn misschien wel een van de mooiste manieren om je douche af te schermen en de badkamer te behoeden voor een waterballet. Het staat prachtig maar er is wel een nadeel: de deur is altijd zo lastig schoon te maken en vooral schoon te houden! Ik heb matglas in mijn deur zitten, wie weet hoe je dat het beste kan schoonmaken? Kan je het gewoon zemen? Na verloop van tijd komen hier vlekken en krasjes op.


Het glas wordt op deze plekken doorzichtig. Eens in de zoveel tijd maak ik deze plekken schoon met een warm sopje van schoonmaakazijn. Na goed droogwrijven met een zachte doek wordt het glas weer helemaal wit zoals melkglas hoort te zijn.


Bij een routinereiniging van uw interieurglas is het voldoende het glasoppervlak met schoon water af te wassen. Wij adviseren een spons of een zachte pluisvrije doek.

Met een zachte druk kan het meeste vuil worden verwijderd. Let erop dat de deur over het gehele oppervlak wordt gereinigd en niet alleen maar plaatselijk. Er bestaat een soort staalwol-schuursponsje dat je kunt gebruiken en dat geen krassen achterlaat. Maar het is wel bezigheidstherapie.


Wij hebben op de badkamer badmatten , handdoeken, washandjes en droogdoeken. Die laatste liggen daar dus echt voor de glazen deur. Mat - of melkglas kunt u reinigen met warme azijn en fijn zout.


U kunt dit ook doen met sterk. Een schone oven krijgt u als u de binnenkant van de oven insmeert met groene zeep, inclusief het deurtje, een schaaltje met ammoniak in de oven zet en dan met de deur dicht een nacht laten staan. Met de eerste zonnestralen van de lente zie je plots dat je ramen ook wel een extra beurt nodig hebben. Met deze nuttige tips zal je verrast zijn hoe makkelijk en snel je dit werkje opknapt.


Gietsel vermijden van pleister, beton, roest of overvloedige stofresten, enz. Vuil en spatten van verf en gevelbehandelingsproducten vermijden. Voorkomen dat bij las- of slijpwerk, metaalresten op de beglazing zouden kunnen spatten. Zo nodig de beglazing met een . Glazen binnendeuren zijn een eye-catcher in je interieur.


Ze zijn mooi en stijlvol en passen zowel in een klassieke als een meer moderne woning. Deuren in glas zorgen voor een heldere,. Gezuurd glas is bewerkt met een bijtende vloeistof waardoor het glas mat wordt. Wil je bijvoorbeeld een badkamer met een . Glazen deuren zijn mooi en kunnen goed isoleren zolang ze uit dubbel of driedubbel isolerend glas zijn vervaardigd.


Uiterlijk blijven ze wel hetzelfde. Een kachel die brandt veroorzaakt roet en ander vuil. De kans is groot dat hiervan aanslag komt op de kachelruit. Hoe kunt u het beste de kachelruit schoonmaken?


Hieronder leest u er alles over. Houtkachels en roetaanslag op het glas. Prachtig een houtkachel met grote ruiten . Van het weekend heb ik onze deur geschilderd er kwam, ondanks het afplakwerk , verf op het matglas.


Dit heb ik geprobeerd direct te verwijderen,maar dit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts