woensdag 22 november 2017

Tijd verzetten

Klok verzetten doen we elk voorjaar op de laatste zondag van Maart en elk najaar op de laatste zondag van Oktober. We doen dit in verband met de zomertijd en wintertij ook wel Daylight-saving of zomerlicht genoemd. Eigenlijk dienen we alleen over “zomertijd” te praten. De “wintertijd” is namelijk de normale tijd en . Bekijk hier wanneer de klok een uur vooruit of achteruit gezet moet worden in o.

Komende nacht hebben we een uurtje extra. Om uur vannacht gaat de klok terug naar uur, dus let op dat je morgenochtend niet bijvoorbeeld per ongeluk een uur te vroeg op het voetbalveld staat. Met het verzetten van de klok gaat de wintertijd weer in.


In het voorjaar gaat de klok een uur vooruit omdat . Wanneer wordt de klok verzet ? De klok wordt achteruit gezet om 3:uur in de nacht (naar uur). Veel mensen vergeten of de klok een uur vooruit of achteruit verzet moet worden.

Moet de klok vooruit of juist achteruit gezet worden? Vind eenvoudig de begindatum en de einddatum van de wintertijd en zomertijd. Begin zomertijd en begin wintertijd. Kijk wanneer u de klok weer moet verzetten. Lees dit stuk terug dat eerder in de Volkskrant stond.


Avondmensen klagen meer over de overgang naar de zomertijd dan ochtendmensen. Maar hoe groot is het verschil tussen deze twee type slapers eigenlijk? Leer hoe u de tijd veranderd van de digitale tachograaf.


In de nacht van zaterdag op zondag oktober wordt de klok weer een uur achteruit gezet. Het is dan weer wintertijd. Hoe lang doen we dat al, de klok verzetten , en waarom eigenlijk? Voor die tijd had men het jaren zonder gedaan. Wintertijd: daarom verzetten we de klok.


Het wordt niet alleen kouder en donkerder, maar de klok gaat ook een uur terug - van zomertijd naar wintertijd. Volgens RTL Nieuws is een groeiende groep leden van het Europees Parlement voor het opdoeken van de regeling rond het verzetten van de tijd en wordt een resolutie daarover nog dit jaar, in december, aangenomen.

Vervolgens buigt de Europese Commissie zich er over en dáárna moeten ook de . Onze Aarde draait in één jaar tijd een rondje rond de zon. De winter- en zomertijd moet worden afgeschaft. De aard-as staat, ten opzichte van dat rondje ongeveer in een hoek van graden. Dat heeft consequenties. Door die scheve stand is er een verschil in hoeveelheid daglicht dat een deel van onze planeet krijgt.


Het regent dode vogels, omdat de klok vannacht is verzet naar wintertijd. Het klinkt bizar en er zijn geen harde cijfers, maar het is zo, zegt vogelexpert Nico de Haan, bekend van het tv-programma Baardmannetjes. Want de vogel, die verzet. Het voordeel hiervan is dat het langer licht is als we wakker zijn, maar het verzetten van de klok brengt ook de nodige problemen met zich mee. Door deze landelijke verschillen, fluctueren de wereldwijde tijdverschillen nogal en is kan het een hele kunst zijn om bij de tijd te blijven.


Ik moet er morgen om uur uit. Moet ik zelf de klok verzetten of doet hij dat. Niet dat ik dan om uur wakker word gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts