vrijdag 3 november 2017

Bio ethanol mengen benzine

In de tuningwereld (JD Engineering voor VAG motoren) is het gebruik van bioethanol bij de benzine geen onbekend fenomeen. Dat kan kloppen, ethanol is agressiever dan benzine. Maar dan nog gaat het om de mengverhouding. Om niet onder de alcoholaccijns te vallen, kan een denaturatiemiddel worden toegevoegd.


Deze wordt echter dan geen ethanolbrandstof genoemd.

Bekijk onderwerp - Zelf Ebenzine mengen forum. U mengt gewoon spiritus bij als u gewone benzine tankt. Als u meer dan wilt bijmengen zult u op een gegeven moment andere sproeiers moeten gaan gebruiken.


Een oplossing hiervoor is tot Aceton bij te mengen bij de benzine waardoor de oppervlaktespanning weer omlaag gaat. Overigens zijn alle Skoda benzine modellen, uitgezonderd de felicia 1. Op de nieuwjaarsreceptie van de W. NL euro ongeveer bio - ethanol zit. Bedenk je wel dat je brandstof systeem over het algemeen ethanol niet zo prettig vind (rubbers etc) En dat je ook de auto erop moet afstellen.

Bijkomend voordeel is een lager CO uitstoot, zo heb ik mijn golf door de APK gekregen, bio ethanol bij benzine gemengd en ik ging van CO naar 0. Wie dit tankt krijgt tevens een vermogensboost van procent. Maar kun je dit ongestraft doen (zonder motor schade) Ik geloof dat de huidige benzine aan de pomp voor 5- bestaat uit bio - ethanol , kun dit mengen tot bijvoorbeeld ? Inmiddels is bio - ethanol (E85) op enkele tankstations verkrijgbaar. Sinds dat de fabrikanten bijmengen , heb ik gemerkt dat de lak van mijn tank bij de tankdop aan het krullen is gegaan.


Terwijl de tank een kleine 15 . De Ebenzine is een variant op EUROen bestaat uit een mengsel van tenminste fossiele brandstof en maximaal procent bio - ethanol (alcohol),. Het doorelkaar mengen van EURO9 Eof overige benzinetypes kan overigens geen kwaa zolang er maar geen diesel aan te pas komt. Daar zijn begonnen om in sommige staten ethanol door de gewone en superbenzine te mengen. Mijn vriend zegt dat zijn.


Biobrandstoffen helpen mee . Plus ethanol klakkeloos mengen met benzine is helemaal uit den boze, een willekeurige mengverhouding toedienen, en rijden op een motormanagement systeem wat puur is ingesteld op 1 benzine is nutteloos, zo haal je niet het rendement uit de ethanol. Beiden maken zich zorgen over de toevoeging van ethanol aan benzine. Ethanol mag dan goedkoper zijn per liter, . Ook mengt ethanol zich volgens hem niet met tweetaktolie. Er zijn nu al voldoende geluiden uit de wetenschappelijke wereld die grote vraagtekens zetten tav.


Spiritus mengt niet met benzine omdat er teveel water in de spiritus zit en dat weigert te mengen met benzine.

Zuivere alkohol () is goed. Er wordt een beetje overheen gelopen maar de motoren zoals ze in Brazilië rijden op Bio - ethanol zijn erg aangepast :! Ik zou het hier in Europa (nog) niet doen. Ik rijdt met en meng daarbij bio - ethanol.


Dit op advies van meerdere tuners en rally-mensen die ik . Mengen wordt dus aanbevolen. En hoe zie je überhaupt het verschil tussen belaste bio - ethanol en de onbelaste, zelf gebrouwen versie? Een beetje ethanol bij je benzine kan inderdaad geen kwaa maar om op zuivere ethanol te rijden heb je toch echt wel een aangepaste motor nodig hoor.


Over de vraag van het octaangetal: die wordt weer teruggebracht tot middels bijmengen van componenten met een lager octaangetal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts