donderdag 19 april 2018

Zijlende bereiden

Hoe je een perfecte zijlende klaarmaakt vertel ik je vandaag in deze post. Het vlees van Scotch beef helpt daarbij een handje! Zij gebruiken het vlees van Pure Graze Hereford runderen uit Overijssel. De zijlende die ik heb gebruikt is afkomstig van Slagerij De Feijter in Hengelo.


Verwarm de oven voor op 240˚C.

Dep het vlees droog met keuken papier. Pers de knoflook en roer er de peper en paprika poeder doorheen en smeer het . BIEFSTUK VAN DE ZIJLENDE MET AARDAPPELPUREE EN KNOFLOOK- PETERSELIECREME. Dit stukje vlees komt uit de dikke lende van het rund.


Door de fijne vleesdraad is dit na de ossenhaas het meest malse stukje biefstuk dat er is. Een stukje weegt maximaal 8gram en is ook erg lekker om in zijn geheel te bakken. Een garing van ongeveer minuten is dan genoeg.

Van het rund is onze rosbief in verschillende smaken zeer populair. We kennen voor de bereiding methodes n. Voor de bereiding in de pan bestrijken wij het vlees met een kruiden olie u. Maak aan de bovenkant van het vlees een aantal kleine insnijdingen en vul deze met wat peper, een snufje zout en een half teentje knoflook. Vervolgens bestooi je het hele stuk met zout en peper.


Leg het stuk op het rooster en gril het rondom mooi aan. Leg het vlees daarna aan de zijkant van de hete kolen en . Meng alle ingrediënten voor de marinade in een diepvrieszak. Doe er ook het stuk vlees in.


Rommel wat met de zak, zodat het vlees aan alle kanten in aanraking komt met het zout, de peper en de tuinkruiden. Laat het vlees tot dagen in de koelkast liggen. Dit doet echt wat met het vlees, maar als je de tijd . Dit recept kwam ik tegen in een tijdschrift over Italie. Recept voor zijlende van de Snaidero Concept Store.


Haal het uit de oven en laat het minuten rusten. Amerikanen noemen het top sirloin roast.

Vroeger werd het in de slagerij ook wel “imitatie” ossenhaas genoemd. Het heeft net wat meer smaak dan de ossenhaas. Deze heerlijke runderzijlende leveren wij aan stuk. Een prachtig stuk om in zijn geheel te bereiden op de BBQ.


Een steak van dit mooie stuk is ook erg lekker, . Volg het bereidingsadvies van Meerdanvlees. Het lekkerste vlees van de dikke lende en zijlende koopt u bij Meerdanvlees. De bereiding van de runderzijlende. De runderzijlende kunt u braden, sauteren, verwerken als gehakt, wat u maar wilt.


Bijzonder stukje rundvlees. U kunt er ook een mooie . Vaak door slagers gebruikt om biefstuk van te snijden. De vezels zijn kort, de textuur is gekenmerkt door een . Lekker mals stukje rundvlees van de zijlende , erg fijn van draad en snel te bereiden. Rooster er per persoon een rode puntpaprika bij, samen met een bulghursalade en wat Turks brood . Er wordt heel weinig of geen jus bij deze bereiding gevorm waardoor ze voor de Nederlandse keuken minder praktisch is, terwijl zij b. Wordt roastbeef gebruikt voor broodbelegging, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts