vrijdag 17 juni 2016

Open stootvoeg rooster

Een stootvoeg of staande voeg is een verticale voeg in metselwerk. Bij een open stootvoeg wordt de voeg tussen twee stenen opengelaten en dus niet gevuld met mortel. In de huizenbouw dienen open stootvoegen veelal om de achterliggende spouw te ventileren of om water af te voeren.


Ze worden ook om esthetische . Probeer zo veel als mogelijk open stootvoegen te maken en de uitvoering van deze open stootvoegen zo optimaal mogelijk te maken. Stootvoegroosters verkleinen het ven- tilatieoppervlakte aanzienlijk t.

Door de kleinste spleten komt de grootste narigheid! Een goed gebouw heeft open stootvoegen voor de ventilatie van de spouwmuur. Ongedierte zoals wespen. Waarom afdekken met een rooster ? Wespen maken graag een wespennest in de spouw. Een wesp kan al door een gaatje van mm.


Het wespennest kan nooit meer verwijderd worden. Vocht en kou kunnen nu naar de binnenmuur! Zonder stootvoegrooster komen muizen via de spouw en openingen in de binnemuur in.

Stootvoegen ventileren de spouwmuur, maar zijn ook uitnodigend voor insecten en ongedierte, zoals muizen. Door een stootvoegrooster te plaatsen houdt u ongedierte op een diervriendelijke manier buiten. Het plaatsen is eenvoudig, omdat . Mijn standpunt hierin is dat duurzaam bouwen nog lang niet duurzaam genoeg is. Later is dat erg lastig of zelfs niet mogelijk. Ook: voegrooster , spouwvoegrooster , spouwvoegventilatierooster, bijenbekje.


Bij alle horizontale beëindigingen van het metselwerk, zoals onder en boven een kozijn, bij de dakaansluiting, vlak boven het maaiveld en boven ingemetselde waterkeringen moet één stootvoeg per drie à vier strekken worden opengelaten of, ivm. De meeste gebouwen hebben open stootvoegen. Dat zijn die kleine openingen die je tussen stenen ziet. De functie hiervan is simpelweg ventilatie voor de spouwmuur.


Het enige nadeel van deze open stootvoegen is dat allerlei ongedierte hier zich graag vestigt. Wanneer de spouwmuurisolatie spouwvullend is kunnen de open stootvoegen onder de dakrand dichtgemaakt worden (de rest kun je meestal het beste open laten). Je kunt hiervoor als oplossing een voegrooster toepassen of andere ( meer geavanceerde) systemen waarvan je wellicht ooit reclame hebt gezien. Heeft u zich wel eens afgevraagd wat een open stootvoeg is? En een open stootvoeg de naam zegt het al, die is open gelaten.


Dit wordt gedaan voor de ventilatie van de spouwmuur. Deze openingen hebben als doel om de spouwmuur te ventileren. SpouwSafe RVS voegrooster voor achteraf plaatsing in open stootvoegen.

De enige juiste, originele. Ik ben met de voegen aan de buitenkant van mijn huis bezig. Ik heb nergens vochtproblemen bij de muur die nu van nieuwe voegen wordt voorzien. Het viel mij alleen op dat er nergens open stootvoegen zitten.


Er zitten alleen roosters onderin die naar . Spouwsafe RVS rooster voor open stootvoegen. Gemakkelijk te plaatsen zonder gereedschap. Open stootvoegen zijn noodzakelijk bij elk goed gebouwd huis waarbij ze zorgen voor een goede luchtventilatie van de spouwmuur waardoor ook het vocht niet opgehoopt geraakt in de muren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts