dinsdag 14 juni 2016

Pachira plant

Pachira Aquatica, Watercacao of Geldboom. De naam Money Tree heeft deze kamerplant te danken omdat in het Verre Oosten wordt geloofd dat de bladeren geld kunnen vangen. Daarom is het een ideaal kado voor house warmings en verjaardagen. Hoogte van de plant is: 150cm 150cm.


In Azië wordt de plant ook wel geldboom genoemd.

Het is daar een traditioneel housewarming geschenk dat fortuin en geluk in huis brengt. In China staat het getal voor de elementen. Het effect zou worden versterkt door vijf planten in één (rode) . Vandaar ook de naam Geldboom. Zowel het prachtig frisgroene blad als de stam geeft deze plant zijn sierwaarde. Ze ontkiemen zodra ze aan land spoelen.


De plant wordt tegenwoordig ook op de Caraïben, in Florida en West-Afrika als sierplant aangeplant. IKEA - PACHIRA AQUATICA, Potplant, Decoreer je huis met planten in combinatie met een sierpot die bij je stijl past.

Een dergelijke plant groeit vrij snel en hoeft maar één keer gevlochten en vastgezet te worden als de scheuten nog jong zijn en een bepaalde lengte hebben bereikt. Je hebt ze dan ook al voor een euro of drie. Een oudere plant die vaker gevlochten wordt, zal wat duurder wezen. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. De pachira plant is een plant die buiten heel groot kan worden, tot wel meter.


Uiteraard blijf deze plant in de huiskamer wat kleiner. De plant heeft een gevlochten stam en langwerpige groene bladeren. Als je deze plant goed verz.


Money tree plant care is easy and based upon just a few specific conditions. Learn what those are in this article. Indoor trees are especially beautiful because they rarely grow inside. It is virtually kill-proof, tidy and grows as large ( or small) as you want them.


They are also virtually immune to the most common cause of black thumbs: over watering. This plant loves water so you . In Europa is de watercacao alleen te houden als kamerplant. Binnen bloeit de plant nooit.

Hij kan zowel licht als tamelijk donker staan, maar houdt niet van direct zonlicht. Hij krijgt graag veel water, maar niet vaak. Do the names “Saba Nut” or “Malabar Chestnut” bring visions of dollars, coins, and other forms of monetary wealth to mind? Still no mental pictures of riches?


Hij is inmiddels al zijn blaadjes verloren en ziet er nu dus heel zielig uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts