woensdag 9 augustus 2017

Koelvermogen berekenen per m3

Bepaal de vermenigvuldigingsfactor. Al naar gelang de kenmerken van de ruimte, gebruik je een vermenigvuldigingsfactor van 3 of 50. Deze factor staat voor het benodigd aantal Watt koelvermogen per minhoud.


Factor 30: Dit zijn ruimtes die goed geïsoleerd zijn, een . Schema met aantal kW en BTU per men isolatieklasse.

Bekijk aan de hand jouw isolatieklasse en de inhoud van de betreffende het benodigde koelvermogen. Als je weet hoeveel je nodig hebt, kan je makkelijk . Kiezen voor een aircosysteem betekent kiezen hoeveel vermogen (kW of BTU) je nodig hebt. Hier vind je een rekenhulp om je airco-capaciteit te berekenen. Hier kunt u het benodigde koelvermogen of capaciteit van een airco berekenen.


Capaciteit van de airco berekenen. Stap 2: de vermenigvuldigingsfactor.

De vuistregel is dus dat je tot Watt koelvermogen per kubieke meter ruimte nodig hebt. De berekening bestaat uit de volgende drie stappen : Stap 1. Bereken het benodigd koelvermogen. Neem nu de berekende inhoud uit stap en vermenigvuldig dat met de factor uit stap 2. Dit komt overeen met kW. Bijvoorbeeld: minhoud vermenigvuldigd met factor (Watt per m). Een goede airconditioning of koelinstallatie . Koelvermogen Airconditioning.


Maxicool Zwembad verwarming tot 80m3. Bewaren van voorverpakte producten. Inbrengtemperatuur van producten. Isolatie wanden (vloer niet geïsoleerd). Om eventuele warmteverliezen, afwijkingen in de voedingsspanning en weerstand van de verwarmingsspiraal, te compenseren verhogen we het berekende vermogen met een . De stralingswarmte door een . Handig, snel, maar niet zo nauwkeurig.


Allereerst moet je dan de inhoudt.

Waar komt die vermenigvuldiging met per men dan xvandaan? Hvac Simply, Luchtbehandeling berekeningen, Simulatie,kruisstroomwisselaar, warmtepomp,twincoil,koelen,verwarming,bevochtiging,ontvochtiging,mengen lucht. Het vermogen of capaciteit van een radiator berekenen doe je eenvoudig via de online calculator tool van Radiatorxxl. Het is nog best wel een lastig klusje om te berekenen hoeveel capaciteit jouw toekomstige radiator nodig heeft.


Benodigd aantal Watts per m3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts