woensdag 30 augustus 2017

Wat eten slijkspringers

Tijdens het lopen of kruipen door de modder en het slib, komen ze van alles tegen. De menukaart bestaat onder andere insecten, larven van insecten, slakken en wormen. Slijksprigers eten ongeveer alles wat je hen voorschotelt.


Het is een bijzonder diertje, wat niet echt geschikt is voor de beginnende aquariaan. Herkomst: Tussen Senegal en Angola, Afrika, Australië, Zuidoost . Om te besparen op energie kan men best de zijwanden bedekken met een plaat tempex.

Aangezien het snuggere dieren zijn herkennen ze al vlug hun baasje en eten uit diens hand. Een gevarieerd menu van mosselen, wormen, diepgevroren of verse garnalen, . Ze prefereren mangrovebossen, moerassen en zoute kustwateren waar ze op het land naar voedsel zoeken. De vissen kunnen prima in water zwemmen maar doen dit niet vaak. Het zijn brak water vissen, al heb ik zelf heel veel jaar een exemplaar in zoet water gehouden. Ze kan ze ook best makkelijk laten wennen om bijvoorbeeld korrels of diepvries voer.


Verder eten ze ook graag . Buiten het water halen ze adem via hun huid en mondholte. Onder water ademen ze door hun kieuwen.

Ze eten kleine krabben, garnaaltjes en insecten. Leg daar de vis op (alleen de ingewanden verwijderen) Giet er een flinke scheut ketjap op ( probeer eens Koikuchi). Even inwikkelen in zilverfolie, en dan op de BBQ. Klik op de foto's voor de vergrotingen. Periophthalmus barbarus.


Vindplaats, Sao Tome eilan Principe eilanden, Golf van Guinee, lagunes, mangrove moerassen. Categorie, Grondels (Gobiidae). Even weg van alle drukte en bent u toe aan wat ontspanning? Pak dan de taxi en ga naar het Bang Phu Seaside resort (Samut Prakarn).


Om dit probleem te omzeilen, komt de slijkspringer aan land met water in zijn bek. Andere verbodsbepalingen zijn blijkbaar afgeleid uit een sympathe- tisch verband : de vrouw mag bijv. Hallo, ik moet voor iemand anders een aquarium inrichten, 100x50xals brakwateraquarium. Liefst hou je schuttervissen in een brakwater paludarium en voer je ze met levende insekten maar verder eten ze bijna alles, ook kleine visjes! Mijn' Chinese slijkspringer kan zijn ogen 3graden draaien.


Ze hebben hier een truc voor, precies omgekeerd aan wat duikers doen. Met de vleugelachtige vinnen maakt hij gymnastische sprongen, alsof hij op de trampoline staat. Door een sterke borst kan hij zelfs lopen.


De vis ademt via de huid zowel onder als boven water.

Hij eet insecten, larven, wormen en alles wat in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts