zondag 16 november 2014

Airco druk controleren

CONTROLE AIRCOSYSTEEM volledig ingeschakeld(omgevingstemperatuur 15- graden ). Als aan de testvoorwaarden zoals hierboven omschreven is voldaan, kan de prestatiecontrole van de airco starten. Kunt u mij vertellen met hoeveel bar je een airco -installatie moet afpersen? Ons advies luidt om uit te gaan van een werkdruk van bar.


Vandaar dat u de installatie in die hoedanigheid moet controleren met een (gevoelige) lektester.

Onderstaande tabel toont de normale bedrijfsdrukwaarden voor het aircosysteem die optreden als aan voornoemde uitgangscondities is voldaan. Als de drukwaarden niet gehaald worden, kan er vanuit worden gegaan dat er een storing in het aircosysteem zit. De drukschakelaar ( drukcontrole ) is gewoonlijk aan de hogedrukzijde van de airconditioning gemonteerd. Ook bij te lage druk (ca. bar) wordt . Controleren op lekkage met elektronische detector of met fluor vloeistof de lekkage repareren door leidingen opnieuw goed aan elkaar te koppelen of dichting te vervangen.


Hoge druk te hoog te veel gevuld overtollige koelvloeistof verwijderen condensor vervuild condensor reinigen verstopping in het systeem. Auto airco controleren , bijvullen of laten bijvullen: De auto airco is een gesloten systeem met daarin een compressor die via de multiriem wordt aangedreven. In het airco systeem bevind zich koudemiddel en compressorolie.

Deze zijn onder hoge druk ingebracht. De compressorolie (speciale airco olie) wordt door het . Na het vullen controleren je de hoge- en lage druk van het systeem om te zien of er geen problemen zijn en alle componenten goed functioneren. Het expansieventiel bevriest. Monteer de nieuwe compressor.


Wanneer het expansieventiel bevriest kan er vocht in het aircosysteem aanwezig zijn. Installatie controleren op persdruk en . Airco systeem vacuümeren. Hierbij worden tevens hoge en lage druk , de uitstroom- temperatuur en het interieurfilter gecontroleerd resp. Bovendien worden alle relevante componenten gecontroleerd.


Het koudemiddel wordt vervangen en indien nodig wordt een . Hoe u de auto airco gebruikt heeft effect op het milieu en portemonnee, tips om uw airconditioning in de auto in top conditie te houden. In de auto airco wordt een gas, koudemiddel door de compressor op een druk gebracht van circa tot bar en via een hogedrukleiding met een temperatuur. De werking van de auto airco is door de bestuurder eenvoudig te controleren door te testen of de temperatuur en hoeveelheid koude lucht die de auto instroomt . De Veiligheid drukschakelaar.


De druk schakelaar bewaakt de druk in het airco systeem.

De gemeten druk is van groot belang voor de juiste werking van het aircosysteem. De lagedruk schakelaar controleert de laagste druk van het systeem, als de druk in het systeem te laag is mag de compressor koppeling niet. Voor slechts €1controleren wij uw airco op de meest cruciale punten. Voor het geld hoeft u het dus niet te laten.


Gedetailleerde omschrijving: Ik ben verhuisd en heb zelf mijn airco ( binnen en buiten unit ) meegenomen en weer aangesloten op mijn nieuwe adres maar heb zelf geen gereedschap meer om vacuüm te trekken en te controleren op druk. Ik zoek iemand die dat kan doen op e. Hoe werkt een airco in uw auto, eenvoudige uitleg over techniek hier achter - van airco druk - airco temperatuur - airco gas vorming - airco gas vloeibaar. Wij adviseren u elke jaar uw airconditioning te laten controleren op een goede werking. Bij een airco check worden de volgende punten gecontroleerd.


Voor Controle , Onderhoud en reparatie. Tijdens een reguliere onderhoudsbeurt wordt de airco zelden gecontroleer terwijl veel mensen in de veronderstelling zijn,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts