dinsdag 11 november 2014

Speksteen bewerken voor beginners

In dit filmpje wordt getoond hoe je kunt snijden in speksteen. Veiligheid op de werkplek. Workshop speksteen bewerken voor beginners.


Tijdens deze workshop gaan we een ruwe speksteen omvormen tot een echt kunstwerk. Omdat speksteen een hele zachte steensoort is kan er al snel een mooi resultaat ontstaan. We beginnen met koffie, thee en wat lekkers en een korte uitleg .

Laat kinderen altijd met een stofmasker en veiligheidbril werken! Soms zal een steen je uitnodigen om maar een deel te bewerken. Het speksteen bewerken begint met de aankoop van een speksteen.


Als iemand nog nooit in steen heeft gewerkt raad ik ze aan om in Braziliaanse speksteen te werken. Die heeft een vaste structuur,heeft weinig breuklijnen en is niet gelaagd. Beeldhouwset voor zachte steensoorten.


Gereedschap- en afwerkingset voor albast, speksteen en zachte kalksteen. Er zijn twee contrasten naast elkaar te zien, de inkeping is lichter dan de rest van het beeld. Speksteenset voor beginners.

Ook is te zien dat het beeld eigenlijk helemaal is gepolijst alleen de inkeping is ruw gebleven. Het beste kun je kiezen voor de beginner voor een zachte steen ,braziliaanse speksteen of een aziatische. Lees meer over de soorten op mijn speksteen blog. Bij deze envoudige uitleg, ga ik nog niets uitleggen hoe je een bepaalde vorm maakt.


Begin eerst maar eens gewoon met de hele . In zowel de zomer als in de winter. Je ervaart bij het bewerken van de speksteen het echte beeldhouw gevoel! In Breda in de Haagse Beemden wordt bij Atelierbreda ook de workshop speksteen gegeven.


Handleiding voor beginners voor het bewerken van speksteen en het maken van beeldjes uit dit materiaal. Resultado de imagen para speksteen bewerken voor beginners. Cursus speksteen bewerken voor beginners en gevorderden kunnen worden gevolgd bij Beeldend in Steen aan de Regge in Dronten. Met ruim jaar ervaring in het geven van workshops speksteen bewerken , haal ik alle creativiteit in je naar boven.


Het hele jaar door worden er workshops gegeven in een zeer inspirerende omgeving. Ik werk met speksteen uit, Brazilië, Kenia en Azië. Ieder land schenkt ons haar geweldige kleuren.


De meest prachtige kleuren komen . Kees Verwey maakt twee eenvoudige beeldjes van speksteen , een abstract en een figuratief beeldje. Betty was meteen enthousiast Het is een heerlijke hobby om zelf een .

Beginners starten met speksteen , dit is een vrij zachte steensoort die heel makkelijk met raspjes en schuurpapier te bewerken en leren dan eerst de basisbeginselen. Uiteraard is al het materiaal dat u nodig heeft om de steen te bewerken , zowel . De cursussen worden gehouden op verschillende dagdelen. We werken met speksteen , wat je kunt bewerken met raspen en vijlen en schuurpapier. De kosten zijn 1euro p.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts