donderdag 12 maart 2015

Taxus snoeiafval ophalen

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. De naaldjes van deze haag bevatten dé belangrijke basis grondstoffen voor chemotherapieën. Iedereen die deze haag in de tuin heeft staan kan het snoeiafval (minimaal één kruiwagen vol) kosteloos door ons laten ophalen.


Wij zamelen alleen de eenjarige scheuten in van de Taxus Baccata. Het taxussnoeisel (de scheuten) mogen een maximale lengte hebben van 20- centimeter.

En alleen afkomstig zijn van een haag of struik die ieder jaar wordt gesnoeid. Bij een haag die niet ieder jaar gesnoeid wordt ontstaat houtvorming. Heb je een taxus in de tuin? Tot eind augustus kun je deze nog snoeien. Taxus snoeiafval is namelijk nuttig als . Taxusinzameling in de gemeente Sint-Michielsgestel voor de productie van medicijnen tegen kanker.


Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de inzamelactie van taxussnoeisel van de Stichting Taxus Taxi (de Stichting) te ondersteunen. Geachte mevrouw, mijnheer, Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal.

Vergroot de Hoop was vaak de inspiratiebron voor vele andere inzamelinitiatieven . Dit is dan ook hét moment om met uw snoeiafval bij te dragen aan de productie van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Dit doet u door de gesnoeide taxusscheuten tussen juni en augustus in te leveren bij het afvalbrengstation in uw gemeente in . De grondstoffen uit het snoeisel worden gebruikt in kankerremmende medicijnen. Het is mogelijk dat de vraag naar snoeisel voor meerdere seizoenen weg zal blijven.


Daarom is de taxussnoeisel-campagne tot nader orde opgeschort. Medicijnen maken van je snoeiafval. De Taxus Taxi haalt snoeiafval op . Inzamelactie juni - augustus.


Breng je taxussnoeisel tussen juni en augustus gratis naar je containerpark en strijd mee tegen kanker. In de jonge naalden van Taxus baccata zit baccatine, een belangrijk wapen tegen kanker. Wie snoeisel van de taxus in de tuin heeft, kan daarmee helpen bij de bestrijding van kanker. Zij komen kosteloos het snoeisel binnen uur bij u ophalen.


U kunt het snoeisel bewaren in de speciale Taxus Taxi Tas. Het snoeisel moet wel zuiver zijn, dus zonder stenen, zand of blad. De speciale Taxus Taxi Tassen zijn te verkrijgen bij de Milieustraat Nuenen (tijdens openingstijden) of te bestellen .

Heeft u een taxushaag ( Taxus Baccata)? Doneer uw snoeiafval in de strijd tegen kanker. In de jonge scheuten van de Taxus Baccata zit in de snoeiperiode een hoge concentratie kanker remmende stof. Uit onderzoek blijkt dat er alleen in Nederland al genoeg Taxus hagen staan om ca. Omgerekend kunnen hiervan rond de 10.


Voor elke kuub Taxussnoeisel die u doneert, doet stichting Taxus voor Hoop ook nog eens . Deze inzameling krijgt de medewerking van al gemeentes die hun inzamelpunten ter beschikking stellen. Veel kankerpatiënten hebben baat bij de werkzame stof in het snoeisel. Hebt u taxusplanten in de tuin of mensen die u kent? Snoeiafval taxus is weer welkom in strijd tegen kanker. Het snoeiafval van deze taxusplanten komt men in de periode van mei tot oktober kosteloos bij u ophalen.


Uit het taxussnoeisel wordt de stof taxol gewonnen en dat gebruikt men voor de productie van chemokuren. Taxol werkt kanker remmend . U kunt uw snoeisel weer aanbieden voor het goede doel ! Tot augustus kunt u het snoeisel naar één van de GAD scheidingsstations brengen, waar de containers van Taxus voor Hoop staan. Jonge taxusscheuten bevatten namelijk een belangrijke grondstof voor chemokuren ter bestrijding van bepaalde typen kanker. Veel particulieren en hoveniers leverden het.


U kunt vers, droog en schoon eenjarig snoeiafval van uw taxus kosteloos inleveren op het milieustation Venray of bij Intratuin in Venray.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts