vrijdag 26 mei 2017

Askja vulkaan

De Askja is een actieve vulkaan in het Dyngjufjöll-gebergte, een afgelegen deel van de centrale hoogvlakte van IJsland. Askja reizen naar de vulkaan op IJslan een actieve excursies naar Askja. Een vulkaan uniek in zijn soort. We kennen IJSLAND als onze eigen broekzak.


Het is dan ook een van de meest populaire uitstapjes wanneer men bij het meer van Mývatn verblijft. In deze omgeving reis je door de meest extreme landschappen van IJslan gevuld met de natuurlijke wonderen .

Askja is een stratovulkaan die gelegen is in een afgezonderd deel van de centrale hooglanden van IJsland. De naam Askja verwijst naar een aantal komvormige kraters die omgeven worden door het Dyngjufjöll-gebergte. Men vermoedt daarom dat de geothermische activiteit binnenin de vulkaan het meer opwarmt.


Vanuit Mývatn (Noord-IJsland) kan je een uitstap te maken per 4xbus naar de Askja vulkaan in het ongerepte IJslandse binnenland. Zodra er een vulkaanuitbarsting op IJsland plaatsvindt, stellen we – afhankelijk van de mogelijkheden – een reis samen en nemen contact op met iedereen op de lijst. We geven door waar de uitbarsting is en informeren je over de vertrekdatum, het aantal dagen, de reissom . EXCLofthellir ijssculpturen.


Alles over de vulkanen op IJsland.

Deze dagtour is een zoektocht . IJsland is ontstaan door vulkaanuitbarstingen en het is het land met de meeste vulkanen. Eyjafjallajökull, Askja en Hekla Vulkaan. Is dit een goede keus om ook wat van het binnenland te zien of heeft iemand andere tips? Weet iemand verder een goede reisorganisatie waarmee je de excursie naar de vulkaan Askja kan boeken? Nu willen we graag een rond reis doen van dagen, maar ook af en toe het binnenland in, bijvoorbeeld om naar de Askja vulkaan te rijden.


Een simpele 4Xhuren valt nog net binnen het budget, dan hebben we bijvoorbeeld een Lada Niva. Is het daar mee mogelijk om naar de Askja vulkaan te rijden? Askja Het veiligheidsrisico is naar code geel verhoog dit is niveau op een vijfpuntschaal. Er is al dagen een ondergrondse magmastroom een soort dijk aan het opbouwen vanaf de Bardatbunga naar het noorden.


Die dijk is nu bijna bij de Askja vulkaan aangekomen. De snelheid van opbouw neemt . Wij hebben een bezoek gebracht aan de Askja Caldera. Dit is een prachtige vulkaan met viti en kratermeer (Oskjuvatn). Je kunt deze op eigen houtje bezoeken met een 4x4.


IJsland staat onder andere bekend om zijn vulkanisme, waar je overal in het land mee wordt geconfronteerd. Een tocht erheen vereist een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts