donderdag 25 mei 2017

Gaskraan aansluiten

Onze loodgieter heeft de gas aansluiting (voor kookplaat) afgedopt achtergelaten. Lekker vast in het nieuwe stucwerk. Hoe sluit je een gasfornuis aan? Voorbeeld: Als de gaskraan aan de linkerkant zit en de aansluiting van de kookplaat aan de rechterkant, dan zou de slang achterlangs lopen.


Dit is niet de bedoeling. Deze horen aan dezelfde kant te zitten.

Zet eerst de gaskraan dicht. Steek het gas bij het fornuis aan om het resterende gas in de slang weg te laten lopen. Draai met een waterpomptang de wartels los. Breng, indien nodig, op de schroefdraad van de gasfornuisaansluiting een laag teflon tape aan (tot lagen). Draai de tape er niet te dicht omheen anders loop.


Bouw eenvoudig zelf je kookplaat in met de handige instructievideo van ETNA. Doe tot lagen teflon tape op de schroefdraad van de gasaansluiting. Zitten er rubberen ringetjes in de slang?


Dan hoeft u geen tape te gebruiken.

Neem vervolgens de gasslang en sluit deze aan op de gaskraan en de aansluiting van de gaskookplaat. Achter een fornuis mag geen gasslang lopen, sluit dus de kant van het gasfornuis aan die het dichts bij de gaskraan zit. Bv de kraan links en de aansluiting van het fornuis ook links, met een korte slang,voor rechts aansluitingen geld het zelfde. Als de fornuis aansluiting links zit en de gaskraan rechts, . Zit die er niet dan moet er eerst een koppeling op de buis van het gasfornuis gedraaid worden. Tussen die buis en de koppeling gebruik je wel gastape.


Draai je de koppeling los of zit hij los dan is het verstandig het gastape te . Gooi wat afwasmiddel in een emmer water en draai vervolgens de gaskraan open. Daarna smeert u de gehele slang en aansluiting in met het sopje. Zorg wel dat er overal voldoende sop zit. Wanneer er en lekkage is, ziet u dit direct aan het sop. Type klus: Overige CV, water en gas diensten.


Materiaal verzorgd door : De opdrachtgever. Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Voor onze nieuwe keuken moet de gasaansluiting iets verplaatst worden. Zie foto waar de gaskraan moet komen.


Op de vloer kan je zien waar het fornuis komt en daarom moet de gaskraan dus een stuk naar. Aansluiten vloerverwarming, doortrekken gas en waterleiding in keuken.

En dat ze maximaal jaar na productiedatum vervangen moeten worden. Controleer daarom regelmatig uw zwarte gasslang. In dit stappenplan ziet u hoe u een gasslang vervangt. Een gasslang heeft altijd een wartelmoeren aangeduid als M24. Deze gaskraan wordt gemonteerd om een koppeling te maken aan de gasleiding.


Aan deze aansluiting wordt de gasslang gemonteerd. De kraan kan gebruikt worden bij temperaturen tussen de -5°C en 70°C en met een maximale werkdruk van kPa (200mbar). Vraag GRATIS en VRIJBLIJVEND offertes aan! Elk gasgestookt toestel dient voorzien te zijn van een gasafsluiter. Let op dat de 2-delige koppeling van de gaskraan aan de toestelzijde komt.


VSH RVS flexibele gasslangset. Verplicht voor het gedeelte achter inbouw-kooktoestellen, fornuizen, gaskachels, etc. Houd er rekening mee dat het verbindingsstuk van de propaangasfles altijd heel stevig aangedraaid moet worden. Handvast draaien aan de gasfles is beslist niet voldoende!


Na het aansluiten kunt u de gaskraan opendraaien door tegen de klok in te draaien en de gastoevoer te openen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts