dinsdag 16 mei 2017

Paraffine haardblok in houtkachel

De verpakking van het haardblok geeft aan dat de geschatte brandtijd uur zou zijn en dat het blok gemaakt is van houtzaagsel en paraffine (aka kaarsvet). En nu hebben we thuis een houtkachel. Verwarming door houtkachels gestookt op zaagsel paraffine of bruinkool. Briketten van zaagsel, paraffine of bruinkool zijn uit milieuoogpunt derde keus.


Paraffine bevat stoffen die bij verbranding schadelijke stoffen opleveren, zoals roetdeeltjes. Uit bruinkoolbriketten komen stikstofoxiden (NOx), fijnstof, zwaveldioxide .

Openhaard blokken bestaan uit paraffine , een (rest)produkt uit de aardolie- industrie, en zaagsel, afval uit de houtverwerkende industrie. Ze zijn niet bedoeld om in een kachel te stoken. Doe er geen huisvuil, plastic of papier in. Dat is trouwens bij wet verboden.


Mag specifiek niet in een houtkachel. Wijzelf zijn van mening dat ons hout nog beter is aangezien er alleen maar beukenhout in onze plastic zak zit en het is . Golden Flame ovengedroogd Beukenhout is vergelijkbaar met het Zwaluw product. Een openhaard of een houtkachel is een prachtige sfeerverwarming.


Geperste haardhoutblokken.

Openhaardblokken bestaan uit paraffine () met olie en zaagsel () Stook ze nooit in een kachel, er komen zeer veel koolwaterstoffen vrij. Veel gestelde vragen over Enviro-Log haardblokken. Dit zijn enkele van de meest voorkomende vragen gesteld over Enviro-Log milieuvriendelijke haardblokken. Indien u een vraag heeft dat hier niet beantwoord is, verzoeken wij u graag ons te contacteren , en wij zullen u graag z. Paraffine haardblokken worden geproduceerd en geleverd door Fire-Up International B. Bij Fire-Up zijn we al ruim jaar werkzaam als leverancier van een divers aanbod vuurgerelateerde producten voor de kachel, openhaard en barbecue en het assortiment breidt zich nog steeds uit.


Naast leverancier zijn we tevens . Zorg ervoor dat u deze niet op elkaar legt, want dan is er geen mogelijkheid voor het zuurstof om er tussen te komen. Voldoende zuurstof in de . CP gaan nemen wij de haardblokken van Blokker mee. Afgelopen week dus ook weer mee naar de KV. Papier en karton zijn vaak bedrukt, waardoor er bij verbranden schadelijke stoffen vrijkomen. Haardblokken zijn ongeschikt.


Bovendien is het rendement laag. Van alle materialen is hout de beste brandstof . Houtresten en zaagsel worden met een hars of parafine tot blokken geperst die goed branden in uw haard. Liever geen briketten met paraffine.


Er zijn ook open haarden die op gas of elektriciteit werken (met of zonder afstandsbediening).

Hoe doe je dat en wat is er nodig om een houtkachel of open haard goed te installeren? Alles over de houtkachel. Toch zijn er de nodige spelregels als iemand een houtkachel of open haar wil installeren.


Deze gas of elektrische haarden . Door de zuigkracht van het kanaal kunnen brandende stukjes papier het kanaal ingezogen worden en de brandbare teer ontvlammen. Gebruik hiervoor onze bruine- of witte aanmaakblokjes in combinatie met aanmaakhout en eventueel aanmaakvloeistof. Een andere optie is onze paraffine haardblokken te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts