donderdag 15 juni 2017

Taxussnoeisel inleveren

Voor het ophalen van taxussnoeisel maakt u nadat u gesnoeid heeft online een afspraak. Wij halen het taxussnoeisel dan binnen uur bij u op, mits anders staat aangegeven op onze. Onze chauffeurs zijn dagen in de week onderweg.


U kunt het snoeisel dus ook op zaterdag en op zondag laten ophalen. Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland.

Taxussnoeisel inleveren bij Avri voor strijd tegen kanker. In de jonge twijgen van de taxus baccata-haag zit baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van . Lever dan uw snoeiafval in bij de gemeentewerf. In jonge twijgen zit een belangrijke grondstof die wordt gebruikt voor chemotherapieën (baccatine).


Met het inleveren van taxussnoeisel draagt u bij aan de behandeling tegen kanker . U kunt uw snoeisel weer aanbieden voor het goede doel ! Tot augustus kunt u het snoeisel naar één van de GAD scheidingsstations brengen, waar de containers van Taxus voor Hoop staan. Het Rullen doet mee aan de inzamelactie van taxussnoeisel tegen kanker.

Geachte mevrouw, mijnheer, Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal. Hoe kunt u een bijdrage leveren. Vergroot de Hoop was vaak de inspiratiebron voor vele andere inzamelinitiatieven . Snoei deze dan in de periode van juni tot augustus.


Heeft u een taxushaag in uw tuin? Let er goed op dat u alleen de jonge taxusscheuten van uw haag snoeit en inlevert. Lever alleen éénjarige, dus jonge scheuten van taxussnoeisel aan. Taxus-takken mogen maximaal centimeter lang zijn en niet dikker dan een centimeter. Dikke, houterige takken zonder naalden of volledig gerooide struiken zijn niet bruikbaar.


De grondstoffen uit het snoeisel worden gebruikt in kankerremmende medicijnen. Het is mogelijk dat de vraag naar snoeisel voor meerdere seizoenen weg zal blijven. Daarom is de taxussnoeisel -campagne tot nader orde opgeschort. Dat is een belangrijke grondstof voor kanker bestrijdende geneesmiddelen ( Taxol). Bij van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van Taxus.


De gemeente Ten Boer spoort bewoners aan om zoveel mogelijk taxussnoeisel apart in te zamelen. Deelnemers kunnen taxussnoeisel inleveren bij de . Lever uw taxussnoeisel in tussen juni en augustus.

Waar kan ik snoeisel inleveren ? Net als vorig jaar kunt u ook dit jaar weer snoeiafval van taxushagen doneren voor de productie van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Van juni tot en met augustus kunt u uw snoeiafval inleveren bij het afvalbrengstation van HVC (milieustraat Noordpolder, Crezeepolder Hendrik-Ido-Ambacht). Voor iedere ingezamelde m³ gaat er € 5naar een kanker-gerelateerd goed doel.


Jonge taxusscheuten bevatten namelijk een belangrijke grondstof voor chemokuren ter bestrijding van bepaalde typen kanker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts