maandag 19 juni 2017

Zalmschouw werkendam

In feite allemaal met een historische uitstraling. Net als de panden die in Nederland onder Monumentenzorg vallen, wordt er momenteel hard gewerkt om ook Neerlands mobiel erfgoed te . Soort: Ronde- en Platbodems. Ligplaats: Werkendam - Noord Brabant.


Historie van de zalmschouw. De drijverschuit, ook wel drijver, zalmdrijver of zalmschouw genoem werd eertijds vooral gebruikt voor de drijfnetvisserij op zalm.

Door het grote potentieel drijverschuiten werd gestreefd een gezamenlijke ligplaats in Werkendam te verkrijgen, alsmede een eigen onderkomen in de vorm . De zalmschouw was vroeger het bekendste zeilende visserschip van de benedenrivieren en wer zoals de naam. Met de voeten in de klei, de natuur in de handen. Huitema staat het volgende geschreven: Met het woord zalmschouw wordt thans gewoonlijk een boot aangeduid waarvan de voornaamste kenmerken zijn: het opgebogen vlak in het voorschip, de rechtstandige of bijna rechtstandige achterstevenbalk, . Locatie: De Ontmoeting (Hoogstraat 3 Werkendam ). De omvangrijke riviervisserij is lange tijd erg belangrijk geweest voor de voedselvoorziening en veel mensen in Nederland . Voeg toe als favorietVerwijder favoriet.


Toch wisten de Woerkumse zalmschouwen opnieuw geen prijzen in de wacht te slepen.

De eerste prijs ging deze keer naar de AAuit Aalst van John Krielaard en Harry Mus. Natuurlijk, in de eerste plaats denken we dan aan een zalmschouw , maar nee: het is de Rietaak Vier Gebroeders! Er is een Vereniging opgericht die zich tot doel stelde om deze oorspronkelijke rietaak te restaureren en deze Vereniging heeft haar . Leen en zijn vrouw Adri van de Graaf voor de WOU 1. Lappenhoog door Visserskoor Ongestaagd: Op de rivieren rondom Dordrecht, Werkendam en. Zalmschouw WOU te water. Deze bijzondere happening heeft inmiddels een vaste plek gekregen in de agenda van menig liefhebber van de zalmschouw.


Vanuit Werkendam vertrekken de zalmschouwen om 08. See what people are saying and join the conversation. Leen de Graaf druk in de weer met zalmschouwen. Komende vrijdag is een bijzonder . Mooi verzorgde ijzeren zalmschouw , motor hanomag KW, stroomgroep 2V zonnepaneel enz. Indien meer info gelieve.


De zalmschouw , een kleine visserboot van rond de zes meter, vroeger gebruikt in de zalmvisserij en in grote aantallen gebouwd in Werkendam , Sliedrecht en omstreken. Er zijn nog vele originele schepen in gebruik maar de leeftijd hiervan wordt hoog. Euroship Services heeft een mooie originele zalmschouw uitgezocht , . Jachthaven Van Oversteeg, Spieringsluis, Werkendam – Rondvaarten met zalmschouw WKD8 o. Han van Tilborg en Gerda Brok!

De eerste Altena Regatta was een prachtig schouwspel op de Afgedamde Maas. De negende TLO race werd afgelast vanwege een gebrek aan . Op de rivieren rondom Dordrecht, Werkendam en Woudrichem, tot ver de Maas op, werd (wordt) riviervisserij bedreven, er werd vroeger o. De vissers verbleven de gehele week aan boord van een zalmschouw , dit is een open boot met voor een huik (een tentje) van zeil waaronder geslapen en geleefd . Biesbosch Fluistertours – Biesboschmuseum – Werkendam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts