woensdag 21 juni 2017

Voedselallergie kat symptomen

Bij een voedselallergie zijn de huidproblemen bij de kat het meest opvallend. U kunt het vergelijken met eczeem bij de mens. Doordat er een allergische ontstekingsreactie in de huid ontstaat zal het ook erg gaan jeuken.


Katten kunnen zo de klachten zeer snel verergeren, door met hun scherpe tanden en . Ook een dikke darmontsteking (colitis) of een toegenomen frequentie van ontlasten kunnen symptomen zijn van een voedselallergie.

Sommige honden likken ook aan de voeten of poetsen met de neus over de grond. Bij de kat uit een voedingsallergie zich in korstjes op de hui symmetrische kaalhei . Allergie bij de kat komt helaas regelmatig voor. Een allergie is eigenlijk een overmatige reactie van het immuunsysteem (afweersysteem). Voedselallergie of -overgevoeligheid.


Dieren kunnen overgevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten in het eten. Een overgevoeligheid kan aangeboren zijn, of op latere leeftijd zijn ontstaan. Een allergie kan ontstaan tegen een normaal bestanddeel in het eten wat uw hond of kat al zijn hele leven krijgt.

Er is bijna geen onderwerp waar zoveel misverstanden over zijn als over voedselallergie. Mijn dier kan geen voedselallergie hebben want ik geef hem een voer zonder granen. Honden en katten zijn meestal allergisch voor . Waarschijnlijk speelt erfelijkheid een rol bij de gevoeligheid voor het ontwikkelen van een voedingsallergie. De kat wordt uit voorzorg op een hypoallergene voeding gezet.


De meest voorkomende symptomen van een allergie bij de kat zijn. Vaak op de onderrug en liezen. Veel korstjes op de rug. Dit noemen we miliaire dermatitis en treedt vaak op bij een allergie.


Wonden die tot bloeden toe open gekrabt worden. Bij voedings allergie : vaak jeuk aan . De symptomen ontstaan later dan bij een allergie , soms zelfs pas na twee dagen. Daardoor is het lastiger in verband te brengen . Een duidelijk gevolg daarvan zijn kale plekken en soms zelf wonden. Dit zie je vooral rondom de kop en hals bij voedselallergie.


Ook andere subtielere symptomen kunnen ontstaan. Krabben, likken of schuren, doet uw kat dit meer dan normaal?

Sommige van de meest voorkomende symptomen van huidaandoeningen zijn . Heeft uw kat last van bultjes of haaruitval? Dit kan duiden op een allergische reactie. De kans is dan erg groot dat uw kat een voedselallergie heeft.


Waarom heeft mijn kat een allergie ? Katten reageren soms allergisch op hun voeding. Bij een allergische reactie geeft het immuunsysteem histamine vrij, de stof die de symptomen van de allergie veroorzaakt. Sommige katten vertonen vooral huidklachten zoals huidontsteking, dikwijls met kale plekken en jeuk tot gevolg.


De klinische tekens van een allergie zijn afhankelijk van de oorzaak en het aangetaste lichaamsdeel. Huidallergieën zoals atopie. Katten met erge jeuk ten gevolge van een allergie kunnen soms de huid kapot krabben en de haren uittrekken. Er is daarom bij voedselallergie niet te spreken over een algemeen herkenbaar ziektebeeld (, 13).


De allergie is later verkregen als herhaaldelijk contact met een allergeen een reactie veroorzaakt. De reactie doet zich meestal alleen plaatselijk voor. Meestal treden de klachten binnen een half uur na het contact . Heeft je huisdier één of meer van deze symptomen , dan zal de dierenarts een allergie vermoeden en of een allergische reactie voor het voer . Bij honden en katten uit voedselovergevoeligheid zich vaak in huidklachten en maag-darmklachten.


Jeuk is het meest voorkomende. Hoe een hond of kat een allergie of intolerantie precies ontwikkelt, is nog altijd onduidelijk. Het is mogelijk een allergietest te doen om de oorzaak te achterhalen. Symptomen kunnen zijn: .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts