dinsdag 13 juni 2017

Peetoom betekenis

De vertaling van godfather is peetoom , maar dat woord werd in de context van de film niet geschikt gevonden, zodat de film in het Nederlands werd uitgebracht onder de titel De Peetvader. Peetoom of peettante vragen en peetoom of peettante worden. Een peetoom en peettante vragen voor een baby die op komst is, komt voort uit een traditie van de Katholieke kerk.


Tegenwoordig wordt het ook daar van los van gezien en vragen veel (toekomstige) ouders nog steeds peetooms en peettantes. Is het dan ook zo dat een peetoom en peettante rechten hebben mochten wij komen te overlijden, of moet je .

Je hebt gezocht op het woord: peetoom. Jawel, alleen is het dan alleen van betekenis voor jezelf, de peetouders en het kind. Het heeft voor de buitenwereld geen betekenis , aangezien er zonder doop in feite geen peetouders zijn. Ik heb ook lopen nadenken wat tegenwoordig de meerwaarde is van een peetoom en peettante. De laatste tijd hoor ik of lees ik vaak over celebrities dat sommige van hen peetvader of peetmoeder of peetoom of peettante worden maar wat is dat of wat bedoelen ze daarmee eigenlijk.


Hieronder vind je een betekenis van het woord Peetoom Je kunt ook zelf een definitie van Peetoom toevoegen. Er is al veel gezocht naar de betekenis van peetoom en we hebben al veel mensen geholpen met het vinden van de betekenis. Wij hopen dat jij ook wat aan de informatie op deze website hebt gehad.

En zien je graag in de toekomst nog een keer terug op onze website! Categories: WatBetekentHet. Hier vind u de betekenis , verklaring, definitie en synoniem voor de term Peetoom. Dit is het Complete Synoniemen Woordenboek.


De informatie staat overzichtelijk gepresenteerd. Zoek alle woorden van de Nederlandse taal op via de zoekfunctie van deze woordenlijst. Het peterschap is de hoedanigheid die een (doop)peter en -meter op zich nemen. Bij een rooms-katholieke doop worden doorgaans twee getuigen gevraagd: een (mannelijke) peter of peetoom en een (vrouwelijke) meter of peettante. Deze peetouders zijn samen de doopborgen.


Behalve hun functie als getuigen, wordt hun ook gevraagd een bijzondere zorg en aandacht te besteden aan de christelijke . De betekenis van peetoom is: doopvader, peetvader, peter, peet. De definitie van peetoom is: doopvader, peetvader, peter, peet. Translation and Meaning of peetoom , Definition of peetoom in Almaany Online Dictionary of English-Dutch. Wat is de betekenis die je aan peetoom en peettante wilt toekennen, als je kind niet gedoopt wordt?


Voor mij is dat namelijk wel heel specifiek gekoppeld aan het katholieke geloof. Dat is juist niet wettelijk vastgelegd (bij de gemeente of een notaris of zo), maar wel kerkelijk (bij de parochie). Voer informatie in over deze achternaam en maak kans om een DNA test te winneninformatie DNA test .

Erft een kind van een voogd? Kunnen pleegouders verzoeken om tot voogd te worden benoemd? Speelt een peetoom of peettante nog een rol bij de voogdij?


Moet de voogd rekening en verantwoording afleggen voor het (financieel) beheer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts