donderdag 28 december 2017

Hotfill apparaat

Met hotfill sluit je de wasmachine rechtstreeks aan op de warmwaterkraan. Met een hotfill -wasmachine kun je tot aan energiekosten besparen. Dat is veel goedkoper dan het koude kraanwater te laten verwarmen door de wasmachine.


U bespaart de meeste energie als u een zonneboiler heeft, doch voor dit hotfill voorschakel- apparaat maakt het niet . Hotfill apparaat om energie te besparen met de wasmachine (of vaatwasser) door gebruik te maken van heet water uit (zonne)boiler.

Energiezuinig wassen doe je met een hotfill. Hierdoor kan de wasmachine of vaatwasser warm kraanwater kan gebruiken, wat veel goedkoper is. De hotfill voorschakelapparaat zorgt ervoor dat de machine met (duurzaam) warm water . Door de wasmachine of vaatwasser op het juiste moment met warm water te vullen ( hot fill ) hoeft de machine niet of nauwelijks elektrisch te verwarmen en wordt veel elektriciteit bespaard. Wij moderniseren uw toestellen. Wij leveren, plaatsen, bouwen in, modificeren uw wasplaats en parametreren correct uw nieuw toestel.


Hot-fill voorschakelapparaat = voeden, vullen met warm water. Hierdoor hoeven de laatstgenoemde apparaten het water niet meer zelf op te warmen.

De hotfill wordt dan ook in de buurt van het te gebruiken toestel gemonteerd. Het toestel regelt zelf de temperatuur van het water door magneetventielen met . Als de afwasmachine dicht bij de boiler staat, kan een afwasmachine met een dubbele wateraansluiting dus wel interessant zijn, al zijn dat vooral de duurdere apparaten. Maar als de leidingen wat langer zijn, dan zal de besparing niet groot zijn. Voor klassieke wasmachines met een enkele aansluiting bestaan ook oplossingen: je kan een hotfill voorschakelapparaat kopen.


Dit apparaat gaat automatisch de toevoer van warm en koud water naar de wasmachine regelen waardoor er slechts minimaal. Ik loop al tijden te twijfelen of ik een hotfill -systeem zou kopen. Het vullen van warm water van de hr-combiketel (deze staat achter de wachmachine) bespaart een hoop energie en het milieu. Nu vind ik het een te groot bedrag om 2euro te betalen . Door heet water uit uw (zonne)boiler te gebruiken voorkomt u de (elektrische) stroomkosten voor het opwarmen van koud water. Het hotfill apparaat regelt de toevoer van warm en koud water naar de wasmachine automatisch, totdat door menging de juiste wastemperatuur is verkregen.


Voor de hotfill maakt het niet uit hoe . Dat kan door gebruik te maken van de hotfill. Dit is een klein apparaat dat in de buurt van de vaatwasser of de wasmachine wordt gemonteerd. Er zijn twee waterleidingen nodig.


Hoe werkt een hotfill-systeem?

Als uw wasmachine of vaatwasser in de buurt van een warmwaterkraan staat, kunt u eenvoudig het hotfill-systeem toepassen. Het principe is simpel: door warm water uit de (zonne)boiler te gebruiken, hoeft de vaatwasser of wasmachine niet zelf het water te verwarmen. Door de apparatuur op een warmwaterleiding aan te sluiten is het mogelijk het water te verwarmen met gas, restwarmte of warmte uit zonnecollectoren.


In andere gevallen is het mogelijk een extern hotfill apparaat aan te . Een hotfill - apparaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts