dinsdag 30 september 2014

Ethanol tanken

De ethanol wordt verkregen uit planten zoals maïs, koolzaad en rietsuiker. Hoewel Enog niet bij alle tankstations verkrijgbaar is hoeft u niet bang te zijn dat u stil komt te staan in een regio waar geen Everkrijgbaar is. Euromoet in Nederland plaatsmaken voor E10. Nederlandse tankstations moeten in de nabije toekomst overstappen op E10-benzine.


Dat schrijft staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma (foto) in een.

Biobrandstof tanken in Nederlan België en Duits grensgebied. Biodiesel, bioethanol , biogas, koolzaadolie en andere ppo zijn duurzame brandstoffen waarmee u schoner kunt rijden. Alle tanklocaties voor biobrandstoffen en praktische informatie vindt u hier.


In Brazilië en Zweden is het de norm, in Nederland staat rijden op bio- ethanol nog altijd in de kinderschoenen. Minister De Jager van Financiën hoopt de markt voor biobrandstof een zetje te geven met de introductie van een forse accijnsverlaging voor de variant E85. De accijns voor E, een . Let op met het tanken van brandstof E10.

Na Frankrijk en Duitsland is ook België overgestapt op alternatieve benzine. Zowel in Duitslan Frankrijk als België zijn tankstations verplicht de met bio- ethanol aangelengde benzine Eaan te bieden. In Frankrijk en België is Evaak de vervanger van Euro 95. Inmiddels is bio- ethanol ( E) op enkele tankstations verkrijgbaar.


Het motormanagement van een FlexiFuel- auto verhoogt de brandstofdruk als er Ein de tank zit. In de VS zit er standaard ethanol in de loodvrije benzine. Percentage zal zelfs nog worden opgetrokken. Ze kunnen daar dus wel niet anders dan hun motoren er geschikt voor maken. Bij Tamoil in Sluis kun je Etanken , maar zoals gezegd geen idee waarom je dit zou doen.


Bij de overige voertuigen kan de ethanol , vooral bij hoge druk en hoge temperaturen, een corrosie veroorzaken van aluminiumonderdelen, vooral van het . Eis een alcoholbrandstofmix van gedenatureerde ethanol met benzine. Naast de ethanol en benzine bevat de brandstof ook nog vaak kleine hoeveelheden MTBE en isobutanol voor een betere verbranding en of motoronderhoud. De genoemde percentages zijn volumepercentages. De motor kan er kapot aan gaan, zegt Ad Vonk van de ANWB.


In een test met een auto die E10-ongeschikt was ontdekten . Nederlanders die dan bij onze zuiderburen tanken doen er goed aan om te checken of hun auto daarop berekend is.

Eis een mengsel van procent fossiele brandstof en procent bio- ethanol , alcohol op basis van biomassa van bijvoorbeeld suikerbieten, mais en tarwe. Doe de kentekencheck om te controleren of uw auto geschikt is. Wij adviseren dan ook om deze nieuwe brandstof niet te tanken. We sluiten namelijk niet uit dat brandstof met een groter percentage ethanol dan . Oude rubber pakkingen, slangen en dichtingen verpulveren gewoon als ze niet bestand zijn tegen alcohol.


Maar… we tanken al jaren benzine met ethanol. Hebben je slangen, dichtingen en pakkingen de laatste jaren overleefd . Er zijn maar twee uitzonderingen: de Avensis 2. Die kun je beter laten rijden op SuperPlus of Euro 98. Voor deze twee modellen wordt het afgeraden om Ete tanken. Ethanol kan bij deze modellen. Niet elke auto is daar geschikt voor.


Ebetekent dat er procent ethanol in de brandstof zit. Dat is alcohol die is gemaakt van biomassa van bijvoorbeeld suikerbieten, . Gewone autogebruikers mogen hier immers niet tanken , legt de pompbediende uit. We hebben geen vergunning voor de verkoop aan particulieren.


Saab, Volvo en Ford hebben modellen op de . Moet ik binnenkort ook Etanken ? Wat als mijn wagen niet compatibel is? Is benzine Eduurder? Ondervind ik verlies van vermogen met E10?


Hoe herken ik Eaan de pomp? Nog meer bio- ethanol in benzine? Trekt uw auto dit type niet, dan bent u genoodzaakt premium-brandstof te tanken (of als u eigenwijs bent de gok te nemen). Wat ik mij verder nog afvraag: het is bekend dat ethanol een hoger octaangetal heeft dan benzine, namelijk 108.


Zou het octaangetal van de loodvrije benzine in het mengsel dan ook . Veel gebruikte grondstoffen zijn suikerriet, suikerbieten, mais, tarwe en gerst. Door het fermentatieproces van de grondstof, zetten gisten de suikers om in alcohol. Dat wordt vervolgens behandeld tot .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts