dinsdag 16 september 2014

Hoeveel kilo aardappelen gaan er in 1 mud quiro

Er bestaat ook een zestallige onderverdeling: mud is dan sester. Echter, de inhoud van een mud. Indien het gemeten product betrekking heeft op vaste goederen (kolen, aardappelen , enz.) wordt vaak in wezen het . Groninger kroezen, en heet Embder maat, mu 10 l, Nipper, p. Colmschate (Overijssel). Maar ongetwijfeld gaat het om mud aardappelen.


De aardappelprijs is extreem laag voor de tijd van het jaar. Voor 1kilo aardappelen krijgen boeren nog maar ,euro. Ter vergelijking: de gemiddelde prijs in de afgelopen jaren was ongeveer euro. Hoeveel is een gulden in euros?


De laatste gestelde vragen. De krant zijn er weer veel verkeersongelukken gebeurd ? In welk werelddeel ligt ierland? Iemand die in alle opzichte te vertrouwen is heet b? Iedereen wist vroeger wat een mud kolen was, ook al wist niet iedereen hoeveel zoiets woog. Het was eigenlijk een inhoudsmaat van 1liter, maar het gewicht in kolen lag al gauw om en nabij de veertig tot vijftig kilo. Er waren in Tilburg in mijn kinderjaren tientallen kolenboeren.


Ontbrekend: quiro Taal en zo. Maar is een liter vetkolen ook een kilo ? Zelf moet ik naar mijn smederij rijden met een weegschaal, dan ben ik weer uur verder eer ik . Op veel plaatsen stond het mud gelijk aan schepel, en 27. Wat is het voordeel en nadeel van vezelplaat?


Een mud (ook mudde) is een oude inhoudsmaat. Multiplex voordelen en nadelen? Bij welke plaats hoord netnummer 045? Uit welk land komt criadillos? Kengetal telefoon 0is welke plaats?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts