donderdag 11 september 2014

Hoe werkt een bimetaal thermometer

De betekenis waarin de term het meest gebruikt wordt, is in metalen met verschillende uitzettingscoëfficiënten, om thermostaten en thermometers te maken. Er zijn echter ook heel andere toepassingen van . Vloeistofthermometer - deze werkt met een dunne glazen buis naast een schaalverdeling. Vaak wordt kwik ( kwikthermometer ) of.


Hoe heter het object, des te hoger is de frequentie van het uitgestraalde infrarood.

Zie ook elektromagnetische. Als de temperatuur verandert, trekt het bimetaal krom. Deze worden gebruikt in . Het metaal dat het meest uitzet komt in de buitenbocht.


Bimetalen worden in de werktuigbouwkunde op verschillende manieren toegepast. De eigenschappen van de metalen die aan elkaar verbonden zijn zorgen er voor dat bimetalen unieke toepassingen hebben.

Zo worden bimetalen gebruikt voor het maken van thermometers en thermostaten. Uitleg bimetaalthermometer. Of course a Spyder Hole Saw can cut through wood – but how fast? In een korte film wordt de werking van de vloeistofthermometer uitgelegd.


Een elektronische thermometer werkt met een NTC. Een NTC laat meer stroom door als de temperatuur stijgt. Meestal wordt de temperatuur op een display weergegeven. Als het bimetaal warmer wordt, buigt het krom.


Dit komt omdat het éne metaal meer uitzet dan het andere. De digitale thermometer werkt door het meten van de variabele weerstand in een NTC. Hoe warmer de NTC wordt hoe groter de stroom door de NTC. Je kunt drie soorten thermometers noemen.


Bimetaal thermometers Inhoud Bimetaal thermometers Invoering bimetaal thermometers zijn opgebouwd uit bimetalen gevormd wordt door twee verschillende metalen. Deformatiethermometer waarbij het temperatuurgevoelige element bestaat uit een stuk bimetaal. Dit is een, meestal gebogen, strook van twee op elkaar bevestigde strippen van metalen met een verschillende uitzettingscoëfficiënt.

Bij verandering van temperatuur verandert de strook van vorm, . Bijvoorbeeld ijzer en aluminium. IJzer en aluminium zetten bij verwarming niet. Maar je weet dan nog steeds niet hoe hoog de temperatuur is.

Haay Kan iemand mij vertellen hoe een bimetaalthermometer werkt ? Het is een staafje van twee verschillende . Een bimetaalthermometer werkt doordat er een bimetaal in zit. Dat noem je dan een bimetaal. Daardoor trekt het bimetaal krom. Aan het bimetaal kun je een . Bovenin (vaak verborgen in het handvat) zit een constructie met een bimetaal die de waterkoker uitschakelt zodra er stoom bij komt. Some electric water boilers have a built in thermometer that detects when water has reached its boiling point of 1°C (2°F) to automatically shut off.


Ik heb de thermometer laatst voor het eerst gebruikt. Tijdens koken een vergelijkbaar probleem met de trub. Ik zat nu te denken om de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts