dinsdag 19 mei 2015

Ketel bijvullen via radiator

Wordt het water in uw huis niet meer warm? Of werkt de verwarming niet goed meer? Ik kan mijn cv- ketel niet bijvullen. CV- ketel bijvullen , wel vulopening, geen kraan?


Meer resultaten van forum.

CV combiketels hebben soms ook een speciale instelling voor het vullen met water. Er is eigenlijk altijd wel een vulopening in een van de radiatoren , vaak in de keuken of douche. Trouwen bij de kachel zelf . Als de waterdruk te laag is moet u uw cv- ketel bijvullen. De radiator van uw verwarming ontluchten of bijvullen doet u gemakkelijk zelf.


Handig online stappenplan om uw radiatoren te onderhouden. Hieronder leest u hoe u daarbij te werk moet gaan.

Haal vervolgens de stekker van de ketel uit het . HANDLEIDING ONTLUCHTEN en BIJVULLEN. Bekijk dan hier onze duidelijke uitlegvideo. Er bestaan diverse cv- ketels , en elke ketel ziet er anders uit. Het is mogelijk dat uw ketel er anders uitziet. De plaatjes zijn dan ook meer een richtlijn over hoe het eruit kan zien.


Radiator en ketel zelf ontluchten en bijvullen in stappen. Lucht verhindert de opwarming van je radiatoren doordat het opgewarmde water niet kan doorstromen. Service helpt je verder. Kan je ook de CV ketel bijvullen via de aftapkraan? Dat lijkt mij namelijk de enige manier om water in het circuit te krijgen.


Alvast bedankt voor de info. Dat getik en geborrel in uw verwarmingsbuizen en radiatoren , kan soms best vervelend zijn. Er zit waarschijnlijk lucht in uw cv-systeem, gelukkig is dat zo verholpen.


Ligt die onder de bar, dan moet u uw ketel namelijk bijvullen.

Voor het bijvullen van de CV-ketel heb je een emmer, een doekje, een slang en een waterpomptang nodig. Je CV-ketel is nu bijgevuld. Zet de thermostaat eerst laag en. Probeer nu de radiatoren te ontluchten. Word je radiator niet goed warm?


Dan is het tijd om deze te ontluchten. Het eenvoudigst kunt u dit in de buurt van de meter doen. Als de druk te laag is, moet de cv-ketel worden bijgevuld met water. Stappenplan voor het bijvullen van uw Nefit, Intergas, Vaillant en Remeha verwamingsketel! Omdat er altijd wat lucht mee komt bij het bijvullen van de cv- ketel is het verstandig om de radiator en het expansievat te ontluchten.


Bij sommige types is het anders, zij geven ook een melding via de kamerthermostaat. Wanneer en hoe moet ik de cv-installatie ontluchten? De cv-installatie moet worden ontlucht wanneer je een geluid in de leidingen hoort of wanneer de radiatoren slechts gedeeltelijk warm worden.


Op de meeste cv- ketels zit een sticker met aanwijzingen over de ketel zelf. Controleer de manometer. Het water moet bijgevuld worden als de manometer op minder dan bar staat.


U vindt de manometer bij de radiator in de douche of bij de verwarmingsketel zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts