vrijdag 8 mei 2015

Vuurvast stucwerk

Ik heb inmiddels wat meer onderzoek gedaan ook hier op het forum maar kom helaas niet echt verder. Ik las wel een bericht van iemand die dit gerepareerd heeft . Knauf Vuurvaste Mortel is een gebruiksklare mengeling van vuurvast cement, hoogwaardige additieven en chamotte. Dit product is geschikt voor open haarden, barbecues en schoorstenen.


Vuurvast materiaal voor uw zelfbouw houtkachel, finoven, openhaar buitenhaar tuinhaard of barbeque. Na enkele weken merkten we dat de bepleistering boven de kachel loskwam en scheurde.

Kan dit een oorzaak zijn van een door de warmte uitzettende natuursteen onder de bepleistering? Hoe lossen we dit best op? Is dit makkelijk te doen door er een hitte- of vuurvaste gipskartonnen muur voor te . Hallo, ons stukwerk rond de kachel laat los. Nu zijn er hier nogal wat leemspecialisten.


Ik dacht laat ik eens kijken of die iets weten. Zo dat iets kunnen zijn dat dat blijft zitten? De ondergrond is fermacelplaat.

Zoals op de foto te zien is laat de stuclaag van rotband los. Sika Minipack Vuurvaste mortel voor metsel en pleisterwerk met hoge thermische belasting kg. Welkom op onze pagina met vuurvaste materialen! U vindt hier een bijzonder groot aanbod. Van een pizzasteen voor het bakken van de lekkerste steenoven pizza`s tot de losse onderdelen.


De opbouw van de openhaard in mijn huiskamer bestaat uit zichtbare bakstenen. Gebruiksklaar mengsel van vuurvaste cement, chamotte en hoogwaardige toeslagstoffen. Deze wil ik glad stuccen.


Bijzonder geschikt voor open haarden, schouwen en barbecues. We hebben hoogwaardige vuurvaste mortels, mortelkit en vuurvaste beton geselecteerd. Dit leidt tot een absoluut uniek 21e eeuw bouwmateriaal. Slechts mm van Pratliperl stucwerk geeft dezelfde warmte-isolatie als een dubbele bakstenen muur (2mm dik).


Schouw repareren hittebestendig maken. Type klus: Stucwerk binnen. Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman.


Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Uitzonderlijk brand- en hittebestendig. Aanbrengen en afwerken van stucwerk.

Veilig genieten van vuur: dat kan met de speciale Vuurvaste. Metselmortel 3Wit 365. Baksteen (handvorm, vormbak) ja ja. Betonsteen en baksteen ja. Kalkzandsteen (binnen) ja ja.


De stookkamer van de Tigchel finoven is gemaakt van vuurvast chamotte beton en de rest van de kachel wordt opgebouwd uit leemstenen. Tadelakt wordt veel toegepast in badkamers, omdat het een waterdicht stucwerk is, maar kan uw houtkachel ook een zeer luxe en warme uitstraling geven. Glasvezelbehang of andere brandbare materialen zijn uit de boze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts