dinsdag 20 oktober 2015

Inzameling taxus snoeiafval

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. Wanneer het snoeisel vermengt wordt met deze materialen is het onbruikbaar voor onze taxusinzameling. Als de chauffeurs bij aankomst toch constateren dat het bevuild is met deze materialen, dan kunnen zij het snoeisel helaas niet meenemen.


Het is belangrijk dat u de haag snoeit op een schone ondergrond. In de zomermaanden zijn wij actief met de inzameling van het snoeisel van de Taxus Baccata.

De naaldjes van deze haag bevatten dé belangrijke basis grondstoffen voor chemotherapieën. Iedereen die deze haag in de tuin heeft staan kan het snoeiafval (minimaal één kruiwagen vol) kosteloos door ons laten ophalen. Inmiddels is onze taxusinzameling bekend in heel Nederland. Om diverse redenen zijn wij nog niet in de mogelijkheid om onze inzamel service aan te bieden in elke gemeente. De gemeenten op deze pagina hebben een directe samenwerking met onze stichting.


Wanneer uw gemeente ontbreekt wil dit niet zeggen dat wij . Heb je een taxus in de tuin? Tot eind augustus kun je deze nog snoeien.

Dan nu een goede tip daarbij: Snoeiafval van je taxus moet je niet weggooien, maar laten ophalen of wegbrengen naar een speciaal inzamelpunt waar ze taxus snoeiafval apart inzamelen. Taxus snoeiafval is namelijk nuttig als . Geachte mevrouw, mijnheer, Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal. Medicijnen maken van je snoeiafval. Vergroot de Hoop was vaak de inspiratiebron voor vele andere inzamelinitiatieven . Kankermedicijn Snoeiafval van taxushagen bevat een grondstof voor een kankermedicijn. De Taxus Taxi haalt snoeiafval op . Taxusinzameling in de gemeente Sint-Michielsgestel voor de productie van medicijnen tegen kanker.


Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de inzamelactie van taxussnoeisel van de Stichting Taxus Taxi (de Stichting) te ondersteunen. Wie snoeisel van de taxus in de tuin heeft, kan daarmee helpen bij de bestrijding van kanker. Deze inzameling krijgt de medewerking van al gemeentes die hun inzamelpunten ter beschikking stellen.


Doneer uw snoeiafval in de strijd tegen kanker. Taxussnoeisel bevat de stof taxol. Deze stof heeft een kanker remmende werking.


Gooi daarom uw snoeisel niet weg maar neem contact op . Daarnaast zijn er op het afvalaanbiedstation medewerkers die u kunnen helpen. Foto: Inwoners van Weststellingwerf kunnen nog tot oktober gratis het snoeisel van de Taxus Baccata inleveren op het .

Onder taxus verstaan we het snoeiafval van de Taxus baccata. Voor de productie van kankerbestrijdende medicijnen zijn alleen jonge, eenjarige scheuten bruikbaar die bovendien niet vervuild zijn met aarde of ander groenafval. De grondstoffen uit het snoeisel worden gebruikt in kankerremmende medicijnen. Het is mogelijk dat de vraag naar snoeisel voor meerdere seizoenen weg zal blijven. Daarom is de taxussnoeisel-campagne tot nader orde opgeschort.


Het snoeiseizoen voor de taxus komt er weer aan. Dit is dan ook hét moment om met uw snoeiafval bij te dragen aan de productie van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Uit dit snoeiafval kan een stof worden gehaald die wordt gebruikt bij de bestrijding van kanker. Het college besloot onlangs om definitief mee te doen aan de landelijke inzameling van taxussnoeisel.


HVC en gemeente Lelystad ondersteunen jaarlijks deze taxusinzameling. Meer informatie over de actie van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts