maandag 12 oktober 2015

Wat is elv

ELV is verblijf dat in de eerste lijn kan plaatsvinden omdat er geen noodzaak is tot medisch specialistische zorg en omdat de inschatting is dat er op korte termijn herstel te verwachten is met terugkeer naar de eigen omgeving, dan wel dat er een levensverwachting van korter dan . Wat is eerstelijnsverblijf ( elv )? Eerstelijnsverblijf ( Elv ) is een kortdurend verblijf in een zorginstelling. U kunt gebruikmaken van elv als u tijdelijk om een medische reden niet thuis kunt wonen. Bijvoorbeeld nadat u in het ziekenhuis lag. Uw huisarts of behandelend arts schat in dat u op korte termijn zult .

Wat betreft de variabelen, hanteren we de volgende kleurstellingen en coderingen: i. Patiënt en zorgvraag:. Er is steeds meer behoefte aan plaatsen waar mensen tijdelijk kunnen herstellen na een ziekenhuisopname. Ook komt het geregeld voor dat het thuis, tijdelijk, niet meer gaat. Het gaat in de kern om mensen die tijdelijk zorg met verblijf nodig hebben.


Van oudsher hebben zorgorganisaties veel ervaring . Om te bepalen wat tot de outillage van een zorgaanbieder behoort, moet worden beoordeeld in hoeverre te verwachten is dat de doelgroep die gebruik maakt van ELV met enige regelmaat redelijkerwijs de hulpmiddelen nodig heeft ( voorzienbaarheid). De outillagehulpmiddelen zijn onderdeel van de aanspraak ELV. In het verwijskader ELV staan uniforme afspraken over de verwijzing voor het eerstelijnsverblijf ( ELV ).

In april houdt de LHV een ledenpeiling om te kijken hoe de situatie rondom het eerstelijnsverblijf ( ELV ) ervoor staat. Op de verwijzing is duidelijk zichtbaar wat uw professie is, welk type ELV - ELV laag complex, ELV hoog complex of ELV palliatieve zorg - uw patiënt behoeft en de datum van aanmelding. U bent door een kwetsbare gezondheid zorgafhankelijk en u heeft tijdelijke intensieve zorg, begeleiding en persoonlijke verzorging nodig.


Eerstelijns verblijf is medisch noodzakelijk, kortdurend verblijf bij een zorgorganisatie, gefinancierd vanuit de Zorgverzekeringswet. Ook moet u uur per dag een beroep kunnen doen op zorg en begeleiding. U bent nog wel in staat om, met enige begeleiding, duidelijk te maken wat u wel en niet wilt. Kaders aanspraak eerstelijns verblijf. Zorgaanbieders leren ons wat goede zorg is.


U weet als geen ander wat goede zorg is. Wij volgen de kwaliteits- en volumenormen van uw beroepsgroep en stellen geen nieuwe, extra hoge normen. We houden wel oog voor de kwaliteit die alle instellingen en zorgaanbieders leveren. We kijken in het bijzonder naar de.


Bij het vaststellen van de medische noodzaak voor opname in het ELV zijn twee artsen betrokken: een insturende arts en een opnemende arts. Hij overlegt met de opnemende arts, die verantwoordelijk is voor de . Bij eerstelijns verblijf heeft iemand zorg van een huisarts nodig, maar die zorg kan niet thuis worden gegeven. De ELV (Elektronisches Lastschriftverfahren) is alleen beschikbaar voor vertrekken vanuit Duitsland en voor degenen met een Duitse bankrekening. De ELV maakt het mogelijk om direct vanuit uw bankrekening te betalen voor uw ticket, zodra uw bankrekening is geverifieerd.


Uw bankrekening zal worden belast in € EUR.

Tijdelijke opname van cliënten met een indicatie in het kader van de subsidieregeling eerstelijns verblijf ( ELV ). De cliënt heeft een medische aandoening waarvoor verblijf met 24-uurs toezicht of zorg in de nabijheid onder medische verantwoordelijkheid van de huisarts noodzakelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts