maandag 14 maart 2016

Vinca major wit

De tuingrond dient niet te nat te zijn. Vinca minor - Kleine maagdenpalm. Nederlandse naaKleine maagdenpalm. Familie : Apocynaceae - maagdenpalmachtigen. Schaduw: zon, halfschaduw, halfvolle zon, schaduw.


Vochtigheid: droog, normaal, nat.

Zuurtegraad: kalkrijk, neutraal, zuur. Plantdichtheid: 5-Per vierkante meter . De enthousiaste groei kan overigens zelfs met de bosmaaier beteugeld worden. De gemiddelde hoogte is cm.


De bloemkleur is lilablauw. Deze plant is goed winterhard. Er zijn witte en blauw bloeiende vormen. Zijn bladeren zijn donkergroen met opvallende witte randen.

Het is een krachtige, snelle groeier en dus geschikt voor een grote oppervlakte. Kan gaan woekeren indien niet onder controle gehouden wordt. Maagdenpalm bloeit met fel blauwachtige of witte bloemen, heeft een rijke en langdurige bloei - vanaf januari tot half mei.


Ook daardoor heeft de plant een streepje voor op klimop. De plant komt van nature voor in Zuid- Europa. Boven: blad van de kleine maagdenpalm. Onder: blad van de grote maagdenpalm.


Bestellingen moeten afgehaald worden op ons adres, Kapellekouter te Massemen (Wetteren). Hoeveelheid: Toevoegen aan winkelmandje. Hij bloeit met fel blauwachtige of witte bloemen en heeft een rijke en langdurige bloei vanaf januari tot half mei.


De nederlandse naam is Grote maagdenpalm, familie van de Apocynaceae. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. De stengels van major zijn korter en bloeien met blauwpurpere bloempjes aan rechtopstaande stengels. Daarom zie je hem ook vaak in onderhoudsvrije tuinen.


De Grote maagdenpalm is wintergroen. U bent van harte welkom in ons tuincentrum .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts