dinsdag 29 maart 2016

Revalidatie apps

In Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, ben ik betrokken bij het CARE4STROKE onderzoek. Dit is een onderzoek waarbij mensen met een beroerte samen oefenen met een naaste met ondersteuning van e-health. Graag deel ik het persbericht wat we hier recent over hebben doen uitgaan.


De app helpt toekomstige problemen bij jonge mantelzorgers op te sporen en geeft tips. Hiervoor wordt het SACZO instrument gebruikt. De jongere moet vragen beantwoorden en krijgt daarna .

Deze app is speciaal ontwikkeld voor jongeren van tot 2 die een lichamelijk of psychisch chronisch zieke ouder hebben. Deze app is te gebruiken in plaats van een papieren tijdschrijflijst of dagactiviteitenlijst. In de app kun je per half uur aangeven wat je gedaan hebt en vervolgens aangeven. Een heel scala aan apps op één plek voor je: Cognitie, Communicatie Gebruik van arm en han Mobiliteit, Persoonlijke verzorging, Sociaal functioneren,.


De populariteit van apps , games en robotica in de revalidatie groeit. Toch worden ict-snufjes nog te weinig uitgewisseld onder zorgverleners, vindt lector Revalidatie Arend-Jan de Kloet. Een overzicht van interessante producten op dit gebied.


Ook revalidatieartsen kunnen gebruik maken van apps in de zorg.

Met behulp van een app kan bijvoor- beeld uitleg gegeven worden over de werking van het brein. Of de revalidatiearts kan de patiënt tips aanrei- ken over bruikbare apps in de behandeling zoals een herinnering voor medicatie-inname. Revalidatie Magazine is voortaan elk kwartaal te lezen in een vernieuwde app met een compleet nieuwe lezerservaring. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en kijk terug in het magazine-archief. Nieuw: - Alle artikelen zijn overzichtelijk gesorteerd per onderwerp - Lees gedownloade tijdschriften ook . Uit onderzoek blijkt dat als patiënten kort na een beroerte meer fysieke oefeningen doen, ze sneller weer zelfstandig zijn en eerder naar huis kunnen.


Daarnaast weten we dat bij . Vandaag lanceert Revalidatie Friesland de Revalidatie Friesland App waarmee patiënten zelfstandig aan de slag kunnen met hun behandeling. Initiatiefnemer Edo Hoornstra, fysiotherapeut bij Revalidatie Friesland: “We hebben hard gewerkt. Ik ben blij dat het gelukt is om een multidisciplinaire app te . Dit onderwerp bevat reacties, heeft stem, en is het laatst gewijzigd door Erwin van Wegen.


Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede heeft een nieuw soort app gemaakt. Apps kunnen bijdragen aan revalidatie. Wat was de aanleiding voor het opzetten van deze website? Op het werk gebruikte ik al een . Femke de Groot-Hoekstra promoveerde erop en deelt haar.


Fibromyalgie is een gecompliceerde ziekte waarvoor nog geen eenduidige behandeling bestaat.

Medinello, zorg van de toekomst. Communicado revalidatie app in Apple store. Gespreksboek App en gespreksboek app lite beide in de App store. Ondersteunen bij je revalidatie.


Site met allerlei revalidatie apps. Voor patiënten en behandelaars in de revalidatie zorg Door Judith Vloothuis ( revalidatiearts) gemaakte site met allerlei revalidatie apps.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts