woensdag 16 maart 2016

Benodigde koelcapaciteit berekenen

Schema met aantal kW en BTU per men isolatieklasse. Bekijk aan de hand jouw isolatieklasse en de inhoud van de betreffende het benodigde koelvermogen. De keuze van het vermogen van het apparaat is afhankelijk van de specifieke kenmerken van het lokaal (ligging, bouwwijze, blootstelling aan zon, aantal personen) en moet voor elke ruimte apart bepaald. Hier kunt u het benodigde koelvermogen of capaciteit van een airco berekenen.


Vermenigvuldig de inhoud van de ruimte (stap 1) met de factor die u gekozen heeft (stap 2). Bijvoorbeeld : uw slaapkamer is meter lang, meter breed en meter hoog,.

Koelcapaciteit airco berekenen ). De koellast van een ruimte is de benodigde capaciteit die het aircosysteem moet kunnen leveren om een ruimte goed te kunnen koelen. Bij het kopen van een airco is het belangrijk goed in kaart te brengen wat de koellast is van de ruimte die u wilt gaan koelen. Hoeveel capaciteit een airco moet hebben om de ruimte goed te koelen hangt af van verschillende factoren.


Een uitleg hoe deze capaciteit te bepalen. Inhoud en isolatie van de ruimte. De inhou isolatie en ligging van de ruimte bepalen hoeveel koelcapaciteit nodig is.


Een minder goed geïsoleerde ruimte, een zolder,.

Het vermogen of capaciteit van een radiator berekenen doe je eenvoudig via de online calculator tool van Radiatorxxl. Dit moet je uiteraard nog vermenigvuldigen met het aantal kubieke meter waaruit de desbetreffende kamer bestaat en tadaa: je hebt het benodigde aantal Watts voor die kamer. Hier vind je een rekenhulp om je airco- capaciteit te berekenen. Een goed bedrijf in koudetechniek kan je adviseren, maar je kunt het benodigde vermogen ook redelijk eenvoudig zelf berekenen.


Een systeem dat te weinig capaciteit heeft stelt al snel teleur en een systeem met te veel overcapaciteit is ook niet handig. Hoeveel koelvermogen nodig is voor de ruimte die u wilt koelen is met onderstaande formule in drie stappen uit te rekenen. Voor het koelen is standaard tot Watt vermogen nodig per kubieke meter. Houdt u er wel rekening mee dat dit een vereenvoudigde capaciteitsberekening is.


Eenvoudig de benodigde CV capaciteit berekenen. Deze kunt u niet toepassen voor . Voer onderstaand uw gegevens in en het benodigde wattage voor uw radiatoren wordt direct berekend. Zo weet u precies aan welke eisen uw radiatoren of verwarmingselementen moeten voldoen om een behaaglijke temperatuur te kunnen creëren.


Hoe wordt de benodigde koelcapaciteit berekend? Hoe bepaal ik welk systeem goed is voor mij? Tretour beneden een bepaalde maximale toegestane waarde moet blijven en je daarop de benodigde Q baseert, niet andersom. Allereerst moet je dan de inhoudt van de ruimt berekenen ( LxBxH): 1. G-tools kastje wat te koop staat trouwens) komt uit op 2.

Bij vragen zijn we altijd beschikbaar. Voor een berekening van de benodigde capaciteit van de ventilator moet de volgende informatie beschikbaar zijn. WIJZIGINGEN VOORBEHOUDEN. Koel- en vriesinstallatiesets. Benodigde capaciteit koel- en vriescel.


Het koelvermogen kan grofweg berekend worden door het aantal kubieke meter van de ruimte te vermenigvuldigen met 40w en de uitslag hiervan is het benodigde Kw voor de airco. Een voorbeeld van het berekenen van het vermogen is de hoogte maal de lengte maal de breedte van de ruimte bijvoorbeeld kubieke . Ook een apparaat met een te hoge capaciteit is niet prettig, vanwege de tocht die dan ontstaat (nog afgezien van de hogere kosten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts