donderdag 24 maart 2016

Btw loodgieter

Deze btw regeling is afgeschaft voor de meeste verbouwingen in en rond het huis. Als u een loodgieter wilt inhuren dan betaalt u dus weer het standaard . Het eerste uur zal altijd in rekening worden gebracht. Getoonde prijzen zijn exclusief BTW.


U kunt nog een half jaar gebruik maken van het lage BTW -tarief van op allerlei bouwwerkzaamheden.

Als u kosten wilt besparen, zorg er dan voor dat u hier op tijd gebruik van maakt. Dan brengt u btw in rekening. Kijk voor welke diensten het -tarief geldt. Wat kost dan een zzp loodgieter per uur? Het lage BTW -tarief van is opnieuw verlengd voor alle loodgieterswerkzaamheden.


Misschien bent u net begonnen met de verbouwing van uw keuken of het vernieuwen van uw badkamer. Voor de meeste verbouwingen is deze gunstige btw regeling helaas afgeschaft. Helaas wordt er weer btw berekend voor het arbeidsloon van een loodgieter in plaats van het gunstige tarief.

Mocht deze regeling weer van kracht worden dan zijn de voorwaarden in ieder geval nu bij u bekend. Bekijk de bedrijfsgegevens, adres en contactinformatie van loodgieter BTW -Tech B. Van KvK nummer, BTW nummer, RSIN nummer tot telefoonnummer, website en meer over BTW -Tech B. Heeft u plannen om uw woning, keuken of badkamer te laten verbouwen en heeft u hier ook een loodgieter voor nodig? Aarzel dan niet te lang. U betaalt tot deze datum maar BTW over de werkzaamheden van de. Aangezien het werk in onroerende staat niet tot de normale activiteit van de BTW -belastingplichtige behoort, is er geen gelijkstelling met een belastbare dienst.


Wanneer de loodgieter daarentegen zelf de sanitaire installatie doet is er hiervoor een met een dienst onder bezwarende titel gelijkgestelde handeling. Wilt u de kosten van een loodgieter weten? Per dag of het uurtarief? Lees op deze pagina alle informatie over de prijzen van loodgieters. De aankoop van materialen, gereedschap en benodigdheden heeft aanleiding gegeven tot aftrek.


Oplossing De onttrekking van art. WBTW is niet toepasselijk op de goederen die hij gebruikt voor deze werken. De uitvoering van het loodgieterswerk wordt als werk in onroerende staat belast tegen het btw -tarief.


Deze handeling valt immers onder de uitzondering van art. Het gaat immers om onderhouds- en herstellingswerken die een volledig recht op aftrek verlenen (indien ze door een derde waren verricht).

Voorbeeld 5: Een loodgieter voert het loodgieterswerk aan zijn privéwoning uit. Vanaf juli rekenen de loodgieter , elektricien en schilder geen procent btw meer, maar procent. Wie nog wil profiteren van het lage tarief, moet ervoor zorgen dat de werkzaamheden aan het huis afgerond zijn voor juli. Stefan Ruysschaert, Wim Van Kerchove. Bespaar op uw loodgieterswerk.


Voorlopig heeft de Nederlandse overheid het lage btw -tarief op renovaties, verbouwingen en herstelwerkzaamheden verlengd met een half jaar. OplOssing 5: De onttrekking van art. Bij het vaststellen van de leeftijd van een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts